Beyaz Saray önünde eylem

ABD'nin Irak'ta dün 2000. kaybını verdiğinin açıklanmasıyla aşılan psikolojik barajla birlikte, ülkede savaş karşıtı gösteriler de hız kazandı. Irak'taki savaşta oğlunu kaybettikten sonra özellikle Başkan George Bush'un çiftliğinin kapısında yaptığı eylemlerle ABD'deki savaş karşıtı hareketin simgesi haline gelen Cindy Sheehan ile 25 protestocu arkadaşı, dün gece Beyaz Saray'ın önünde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Amerikan kamuoyu için "kilometre taşlarından biri" anlamına gelen Irak'ta 2000. asker kaybından sonra, Sheehan, başkent Washington'a giderek, kendini Beyaz Saray'ın demir parmaklıklarına kelepçeleyeceğini açıklamıştı.

Reklam
Reklam

Beyaz Saray'ın demir parmaklıkları önünde konuşan Sheehan, "Biz, Beyaz Saray'ın önünde oturarak küçük bir yasa ihlalinde bulunuyoruz, ancak gerekçeleri yalan ve hala binlerce insanın hayatına mal olmaya devam eden adımıza yapıldığı söylenen savaştan daha büyük yasa ihlali düşünemiyorum" diye konuştu.

Savaş karşıtlarının gösterisi, bazılarınca yuhalanırken, gözaltına alınan göstericilerin para cezasıyla serbest bırakılması bekleniyor.