Beyaz Saray'ın 2013 yılı fotoğraf albümü

Beyaz Saray, 2013 yılının en iyi fotoğraflarını yayımladı.

Beyaz Saray, 2013 yılının en iyi fotoğraflarını yayımladı. Beyaz Saray’ın resmi fotoğraf servisi şefi Pete Souza tarafından seçilen fotoğraflar, ABD Başkanı Barack Obama'nın hem resmi hem de kişisel yaşamından kesitler sunuyor. İşte o kareler...


11 Ocak, Başkan Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Oval Ofis'te yaptığı görüşmenin ardından Beyaz Saray'da yürüyor


17 Ocak, Başkan Obama, Mavi Salon'da First Lady Michelle Obama'ya doğum günü şarkısını söylüyor. Michelle Obama'nın yeni saç stili o günlerde epey dikkat çekmişti.

Reklam
Reklam

21 Ocak, Başkan Obama ikinci başkanlık dönemini başlatacak olan yemin törenine giderken halkı selamlıyor. Pete Souza fotoğrafın altına "Başkan'a 'limuzine binebilir miyim' diye sordum, 'Biz Michelle'le birlikte gitmeyi planlıyorduk' diye şaka yaptı" notunu düşmüş.


25 Ocak, Başkan Obama, soğuk bir kış günü Beyaz Saray'ın sütunları arasında Denis McDonough'ın çocuklarıyla birlikte koşturuyor. İki sevimli miniğin babaları bu koşunun sonunda Başkan Obama tarafından Beyaz Saray Personel Şefi görevine getirildi.


11 Şubat, eski bir üstçavuş olan Clinton ROmesha'nın çocukları Oval Ofis'te elma seçerken, First Lady Michelle Obama da ilgiyle onları izliyor. Romesha daha sonra Başkan Obama tarafından devlet madalyasıyla onurlandırılmıştı.


14 Şubat, Georgia eyaletindeki bir anaokulunu ziyaret eden Başkan Obama, çocuklarla şakalaşırken.


22 Şubat, "Bu tavanın yüksekliği ne kadar acaba?" Başkan Obama, ABD'li diplomatlar Samantha Power ve Cass Sunstein'ın çocuklarına, basket topunu havaya atarak tavanın ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Reklam
Reklam

24 Şubat, Başkan Obama ve eşi, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşiyle Mavi Salon'da şakalaşıyor.


12 Mart, Başkan Obama, Eisenhower Yönetim Binası'ndan Beyaz Saray Batı Yakası'na geçmeden önce şemsiyesine dayanmış yağmurun yavaşlamasını bekliyor. Bu bekleyişin sebebi ise Başkan'a eşlik eden Gizli Servis personelinin birçoğunun şemsiyesinin olmaması.


13 Mart, Başkan Obama, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile fikir alışverişinde bulunurken.


14 Mart, Başkan Obama, telefonda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşürken bir yandan da çayını yudumluyor.


15 Mart, cam masadan yansıyan görüntüden Başkan Obama'nın Oval Ofis'te Beyaz Saray personeliyle görüştüğü anlaşılıyor


22 Mart, Yad Vashem Soykırım Tarihi Müzesi'ni ziyaret eden Obama'ya İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez, İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrailli yetkililer eşlik ediyor.


23 Mart, Beyaz Saray fotoğrafçısı Pete Souza, Obama'nın helikopteri Marine One'dan birkaç dakika önce iniş yapan helikopterde olduğu için Başkan'ı taşıyan helikopterin inişini görüntüleyebilmiş.

Reklam
Reklam

23 Mart, Ürdün'ün Petra kentindeki tarihi amfitiyatroyu ziyaret eden Obama, kendisine eşlik eden Prof. Dr. Süleyman el Feracet ile bir yükseltiden atlarken.


26 Mart, Başkan Obama 8 yaşındaki Nina Centofanti'nin resimlerine Oval Ofis'te imza atarken.


1 Nisan, 'Çocuk Başkan' lakaplı Robby Novak, Oval Ofis ziyareti sırasında Başkan Obama'nın koltuğunu 'ele geçirmiş'.


3 Nisan, Başkan Obama, ABD'yi derinden sarsan Sandy Hook İlkokulu saldırısında kız kardeşlerini kaybeden iki kadına sarılırken.


5 Nisan, Başkan Obama Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısını dikkat kesilmiş bir halde dinlerken.


8 Nisan, Başkan Obama, Sandy Hook İlkokulu kurbanlarının yakınlarıyla başkanlık uçağında konuşurken.


9 Nisan, Eddie Floyd, Beyaz Saray'ın Doğu Salonu'ndaki sahnede 'Knock On Wood' şarkısını söylerken, Başkan ve ailesi de heyecanla onu izliyor.


11 Nisan, First Lady Michelle Obama National Geographic için ailesinin köpeği Bo ile 'selfie' pozu verirken.


11 Nisan, Başkan Obama, babası 1950'de Çin ordusu tarafından kaçırılan ve daha sonra Kuzey Kore'deki bir kampta ölen Emil Kapaun ve yakınlarıyla birlikte Oval Ofis'te.

Reklam
Reklam

12 Nisan, Başkan Yardımcısı Joe Biden, TV yıldızı Julia-Louise Dreyfus ile birlikte.


15 Nisan, Başkan Obama, Alabama Üniversitesi Crimson Tide futbol takımının üyeleriyle bir araya geldiği sırada karşılaştığı minik bir çocuğun başını okşarken.


16 Nisan, FBI'ın başındaki isim olan Robert Mueller, Boston Maratonu bombalamalarıyla ilgili olarak Başkan'a bilgi veriyor.


19 Nisan, basın açıklaması öncesinde Beyaz Saray'ın basın ofisinde duvarda asılı bir çerçevenin eğik durduğunu fark eden Obama, hemen işe el atıyor.


22 Nisan, Başkan Obama Boston Maratonu bombalamasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuyor.


24 Nisan, First Lady, Dallas Havalimanı'nda çocuklarla sohbet ederken.


25 Nisan, Teksas'taki bir gübre tesisinde yaşanan patlamaya ilk müdahaleyi yapan ve burada yaşamını yitiren iftaiye görevlileri için düzenlenen tören.


25 Nisan, dört başkan bir arada. (Soldan sağa) Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama ve George Bush, Dallas'taki üniversitede George W. Bush Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi'nin açılışı öncesinde sahne gerisinde bekliyor.

Reklam
Reklam

26 Nisan, Başkan Obama ve Ürdün Kralı 2. Abdullah Oval Ofis'teki görüşmeleriyle ilgili basın açıklaması yapıyor.


2 Mayıs, Başkan Obama, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto tarafından verilen çalışma yemeği öncesinde kendisine ikram edilen tekilanın tadına bakıyor.


13 Mayıs, Başkan Obama, Beyaz Saray'dan ayrılan İngiltere Başbakanı David Cameron'ı uğurluyor.


16 Mayıs, Başkan Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma yemeği öncesinde Beyaz Saray'ın Güney Portico balkonundan Washington Anıtı'nı gösteriyor.


19 Mayıs, Başkan Obama, yağmur altında kendisini dinleyen Morehouse College öğrencilerine hitap ediyor.


24 Mayıs, Thelma Maxine Pippen McNair, kızı adına verilen altın madalyayı aldıktan sonra Başkan Obama'nın kulağına bir şeyler fısıldıyor. McNair'in kızı Denise McNair, 1963 yılında Birmingham'daki kilise bombalamasında yaşamını yitiren dört Afrika-Amerikalıdan biriydi.


26 Mayıs, Başkan Obama ve kendisine eşlik eden Beyaz Saray yetkilileri, Oklahoma'daki kasırganın yarattığı tahribatı görmek için başkanlık uçağı Air Force One'ın penceresinden aşağı bakıyor.

Reklam
Reklam

28 Mayıs, Başkan Obama ve New Jersey Valisi Chris Christie.


29 Mayıs, Chicago'daki O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda bekleyenlerin Başkan Obama'ya gösterdiği sevgi.


3 Haziran, Başkan Obama ve Beyaz Saray Personel Şefi Denis McDonough, sıklıkla yaptıkları gibi gün sonunda Beyaz Saray bahçesinde dolaşarak değerlendirmelerde bulunuyor.


4 Haziran, Şili Devlet Başkanı Sebastion Pinera, Obama ile yaptıkları ikili görüşmenin ardından Başkan'ın masasına oturmak istedi.


5 Haziran, Başkan Obama öğrencilerle Oval Ofis'te görüşürken, içlerinden biri duvardaki Abraham Lincoln'ün Özgürlük Bildirgesi'ne takılmış.


8 Haziran, Başkan Obama, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le beraber.


14 Haziran, Başkan Obama, Beyaz Saray'dan ayrılan Adam Neufeld'i ve ailesini Oval Ofis'e davet etmişti. Neufeld'in altı aylık kızını kucağına aldığında ise minik kızın yüzüyle oynayacağını bilmiyordu.


15 Haziran, Beyaz Saray'ın Devlet Yemek Salonu'nda babalar günü için katılan 'genç adamlar'dan biri, uykuya yenik düşmüş.


16 Haziran, Başkan Obama ve First Lady Michelle Obama, kızları Sasha'nın dans gösterisi öncesinde kulise girmiş, Başkan Obama kızına birkaç figür gösteriyor.

Reklam
Reklam

17 Haziran, Başkan Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, G8 zirvesi sırasında verilen bir arada, ilkokul öğrencilerini ziyaret ederken.


17 Haziran, G8 zirvesi sırasında liderler hararetle konuşurken.


19 Haziran, Başkan Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel Berlin'deki meşhur Brandenburg Kapısı önünde Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit'i dinlerken.


19 Haziran, Başkan Obama ve eşi, Berlin'den ayrılıyor.


27 Haziran, Başkan Obama, Senegal'in Goree Adası açıklarında güvertede kızı Malia ile sohbet ederken.


30 Haziran, Nelson Mandela'nın yıllarca hapis yattığı hücreyi ziyaret eden Obama, kızı Sasha'ya sarılmış.


1 Temmuz, yolun iki yanında binlerce kişi Obama'nın Tanzanya'nın Dares Selam kentindeki hükümet binasına ilerleyen konvoyunu ilgiyle izliyor. Obama'nın konvoyunun, hiçbir güvenlik şeridi olmadan halka bu kadar yakın bir şekilde ilerlemesi son derece nadir görülen bir durum.


2 Temmuz, Başkan Obama, Tanzayna'nın Dares Selam kentindeki ABD Büyükelçiliği çalışanlarının aileleriyle bir araya geldi.

Reklam
Reklam

25 Temmuz, başkanlık helikopteri Marine One, Beyaz Saray bahçesine inmek üzere.


27 Temmuz, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Singapur'daki Changi Deniz Üssü'nde incelemeler yapıyor.


1 Ağustos, Başkan Obama Beyaz Saray'ın bir merdiven boşluğunda Deniz McDonough ile konuşuyor.


1 Ağustos, Başkan Obama, Beyaz Saray'dan ayrılan David Vandivier'ın 6 yaşındaki oğluyla Oval Ofis'in hemen çıkışında konuşurken. 6 yaşındaki minik, birkaç gün sonra doğum günü olan (4 Ağustos) Obama'ya kaç yaşına gireceğini soruyor, Obama'dan "52" yanıtını aldığında ise şaşkınlığını gizleyemiyor.