Beyazıt Kampüsü’nde 35 Yıl Önce Öldürülen Öğrencileri Andılar

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, 16 Mart 1978 yılında İstanbul Üniversitesi’nde çıkan olaylar...

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, 16 Mart 1978 yılında İstanbul Üniversitesi’nde çıkan olaylar sonucu öldürülen 7 öğrenciyi andı. Öğrencilerin öldürülmesinin üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen bazı gerçeklerin hala açığa kavuşamadığını ifade eden protestocu öğrenciler Beyazıt Kampüsü’nde yaşananların hesabının sorulması gerektiğini belirtti.

Öğlen saatlerinde Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde Menza Yemekhanesi önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan protestocu öğrenciler, 16 Mart 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 7 öğrenci için saygı duruşunda bulundu.

Reklam
Reklam

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Emre Ünlü, o dönemde bulunulan hak mücadelelerinin bazı grupları rahatsız ettiğini ve bunun sonucu 7 öğrencinin katliam emrinin verildiğini kaydetti. 7 öğrencinin devlet eliyle katledildiğini ileri süren Ünlü, “Bu olayın bir benzeri Gazi olaylarında ve Halepçe katliamında da yaşanmıştır” dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz