Beyazıt Kulesi nerede? Beyazıt Kulesi'ne nasıl gidilir?

İstanbul denilince akla ilk gelen simgeler arasında Galata Kulesi ve Kız Kulesi yer alır. Ancak, İstanbul'un panoramik manzarasına bakıldığında, bu ikonik yapılarla birlikte bir başka dikkat çekici kule daha göze çarpar: Beyazıt Kulesi ya da bilinen diğer adıyla Beyazıt Yangın Kulesi... Şehrin sembollerinden biri olan bu tarihi yapı, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde bulunur. Peki, Beyazıt Kulesi'ne nasıl gidilir?

Sultan II. Beyazıt döneminde, 1509 yılında yaşanan ve "Küçük Kıyamet" olarak bilinen büyük depremin ardından İstanbul'da ahşap binaların sayısında önemli bir artış olur. Deprem korkusu nedeniyle halk, daha güvenli olduklarını düşündükleri için ahşap binalar inşa etmeye yönelir. Ancak bu durum, şehirdeki yangın riskini artırır. Yangınları gözlemlemek amacıyla 1750 yılında Ağa Kapısı'nda bir gözetleme kulesi inşa edilir. Kule bazı zamanlarda zarar görse de günümüze kadar ulaşmıştır. Günümüzde ise Beyazıt Kulesi ulaşım detayları merak edilmektedir.

Reklam
Reklam

Beyazıt kulesi nerede?

İstanbul’un gözde simgelerinden biri olan Beyazıt Kulesi, Türkiye'nin en eski anıtlarından biridir. Kule, tamamen taştan yapılmış üçgen bir gövdeye ve 68 metre yüksekliğinde bir yapıya sahiptir. Yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Beyazıt Kulesi, ziyaretçilerine ülkenin tarihi, kültürü ve medeniyetinin köklerini yakından keşfetme fırsatı sunar. Beyazıt Kulesi hangi üniversitenin içinde yer almaktadır sorusuna yanıt olarak; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi içinde yer alan bu kule, İstanbul'un her bir köşesini gözlemleyebileceğiniz benzersiz bir bakış açısı sağlar.

Beyazıt Kulesi'ne nasıl gidilir?

Beyazıt Kulesi’ne gitmek için çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Sıklıkla tercih edilen otobüs hatları için Beyazıt Kulesi'ne hangi otobüs gider sorusuna yanıt aranır. Beyazıt Kulesi’ne giden otobüs hatları şu şekildedir:

38B, 77A, 50V, 36A

Kuleye İETT Otobüsleri’ni kullanarak ulaşmak için Vezneciler Otobüs Durağı’nda inilmesi gerekir. Diğer ulaşım seçenekleri ise aşağıdaki gibidir:

Reklam
Reklam

Metro: M2 Yenikapı - Hacıosman Metro Hattı
Tren: Marmaray Hattı
Tramvay: T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı

Beyazıt Kulesi yol tarifi kapsamında açık adresi:

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Yanı 34452 Beyazıt/Fatih-İstanbul

Beyazıt Kulesi ziyarete açık mı?

Beyazıt Kulesi, hafta içi her gün 09.00 - 16.30 saatleri arasında ziyaretçilere kapılarını açmaktadır. Ancak, bu tarihi yapıyı ziyaret etmek isteyenlerin önceden İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden randevu alması gerekmektedir. Ziyaretler ücretsizdir, bu sayede herkes bu eşsiz tarihi deneyimin tadını çıkarabilir.

Anahtar Kelimeler: