Beyazıt Meydanı’nda ‘yök’ Protestosu

Beyazıt’ta toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, akademisyen ve öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasa Tasarısı’nı...

Beyazıt’ta toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, akademisyen ve öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasa Tasarısı’nı protesto ederek, YÖK’ün kaldırılmasını istedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 300 kişi, Beyazıt Meydanı’nda toplandı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ile Ertuğrul Kürtkçü de eyleme katıldı. YÖK’ün yeni yasa tasarısını protesto eden grup, ‘Müşteri değil öğrenciyiz’, YÖK’te reform olmaz, YÖK kapatılsın’, ‘Sermaye defol üniversiteler bizimdir’, ‘Her yer ODTÜ, her yer direniş’ şeklinde pankart ve dövizler taşıyıp çeşitli sloganlar attı.

Reklam
Reklam

Grup adına basın açıklaması yapan İsmet Akça, “Yeni YÖK yasasının hazırlandığı bugünlerde taslak metninde de görüldüğü gibi YÖK, kaldırılmak bir yana başına bir T (Türkiye) getirilerek daha baskılı denetleme aracı olarak korunmaktadır” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan öğrenci olaylarına da değinen Akça, “ODTÜ’de yaşananlar ve ardından Başbakan’ın yaptığı açıklamalar iktidarın muhalif hiçbir akademisyeni ve idari personeli ile öğrenciyi üniversitede istemediğini net bir şekilde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Öğrenciler adına açıklama yapan Ezgi Taş ise, “Aslında YÖK’ü kaldırmak istediği için değil, ele geçirip kendi iktidarını güçlendirmek istediği için bunu savunuyordu. 12 Eylül’ün devamı olan bir anlayıştan, darbenin ürünü olan YÖK’ü kaldırması beklenemez. YÖK’ü kaldıracak olanlar işte buradadır” dedi.

Eylemde, ODTÜ’de yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan bazı üniversitelerin rektörlerine de tepki gösterildi. Eylem sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, yapılan açıklamanın ardından Güneydoğu ve Karadeniz ezgileri eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: