Beyazıt'ta yangın paniği

İSTANBUL (İHA) - Beyazıt'ta bir işyerinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu söndürüldü. Bina içerisinde mahsur kalan ve dumandan zehirlenen 2'si kadın 6 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.15 sıralarında meydana gelen olayda, Tiyatro Mahallesi Tatlı Kuyu Sokak'ta bulunan 4 katlı bir işhanının bodrum katında yangın çıktı. Çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangın nedeniyle binanın üst katlarını duman kapladı. Çalışanların büyük kısmı kendi imkanlarıyla dışarıya çıkmayı başarırken, içerde mahsur kalanların kurtarılması için yoğun çaba sarfedildi. Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. İtfaiyeciler yangını söndürmek için çalışma başlatırken, Talip Tekiroğlu adlı bir zabıta memuru içeride mahsur kalan kişilerle cep telefonu ile irtibata geçerek durumları hakkında bilgi aldı. Verilen bilgiler doğrultusunda içerde bulunanlar kısa sürede kurtarıldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, binada mahsur kalanların yakınları içeriye girmek isteyince polisler tarafından engellendi. Gerginlik içerde bulunan kişilerin kurtarılması ile son bulurken, dumandan zehirlendikleri belirlenen kişiler çeşitli hastanelerde tedavi altına ayındı.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.