Beydağ Barajı’ndan 26 Milyon Metreküp Su Salınacak

İzmir’in Küçükmenderes havzasında sulama kanalları yapımı devam eden Beydağ Barajı’ndan Küçük Menderes nehri yatağına sulama...

İzmir’in Küçükmenderes havzasında sulama kanalları yapımı devam eden Beydağ Barajı’ndan Küçük Menderes nehri yatağına sulama amacıyla su veriliyor.

Sulama amacıyla yapılan uygulamada yaz boyunca barajdan salınan su miktarı 26 milyon metreküpü geçemeyecek. Küçük Menderes nehri kıyısında arazileri bulunan üreticiler salınan suyu pompa yardımıyla tarlalarına taşıyacaklar. Su salınması sonrası eski günlerini andıran görüntüye kavuşan Küçük Menderes nehrinde Beydağ’dan Selçuk’a kadar üreticilerin sudan faydalanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Beydağ Barajı’ndan su salınması ile ilgili açıklama yapan DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal, “Beydağ Barajı’nda toplanan suyun bir bölümü 2011 yılı sulama mevsiminde olduğu gibi bu yıl da 11 Haziran 2012-11 Ağustos 2012 tarihleri arasında Küçük Menderes yatağına bırakılmak suretiyle sulamaya veriliyor. Yatağa bırakılacak su maksimum 5 m3/s olup yaz boyunca toplam 26 milyon m3 su verilecektir. Önümüzdeki yıl sulama şebekesinin tamamlanmasıyla işletmeye açılacak Beydağ sulaması için barajda belirli bir su rezervinin bulunma zorunluluğu olduğundan verilecek toplam su miktarı 26 milyon m3’ü geçmeyecektir." dedi.

Nehir yatağından su alarak sulama yapacak vatandaşların ekeceği ürünleri ve sulama zamanlarını buna göre planlayarak hareket etmeleri gerektiğini belirten Özbal, ilave su veya daha fazla su amacıyla gelen taleplerin karşılanmayacağı konusunda uyarıda bulundu. Yöre çiftçilerinin barajdan bırakılan suyu tasarruflu kullanmalarını isteyen Özbal, "Yukarıdan aşağıya doğru tüm çiftçilerin azami derecede yararlanmaları söz konusu olacaktır. Bütün çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz