Beydağ Otogarı'nda Çalışmalar Tam Gaz

Beydağ Belediyesi’nin, Otogar alanındaki düzenleme çalışmaları devam ediyor. Otogara ait bekleme salonu ve sosyal tesislerin...

Beydağ Belediyesi’nin, Otogar alanındaki düzenleme çalışmaları devam ediyor. Otogara ait bekleme salonu ve sosyal tesislerin inşaatında subasman seviyesine ulaşıldı.

İki katlı olarak 350 metrekare genişliğinde inşa edilecek otogar sosyal tesislerinin zemin katı bekleme salonu ve kafeterya olarak değerlendirilecek. Birinci katta da belediyeye ait otel ve tesisler yer alacak. Tesislerin inşasını yüklenici firma Karcı İnşaat gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz aylarda otogar alanını yeniden düzenlemek için kolları sıvayan Beydağ Belediyesi, ihale sürecinin ardından başlattığı çalışmalar kapsamında sosyal tesisleri haziran ayına kadar tamamlamak istiyor. Toplam bin 200 metrekare genişliğinde 25 araç kapasiteli otogarın, ilerleyen yıllarda otopark olarak ilçeye hizmet vermesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Otogarın ilerleyen yıllarda ilçe dışına taşınmasıyla birlikte, bu alanın ilçe merkezine otopark ve sosyal yaşam alanı olarak kazandırılacağını belirten Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, “Çarşımızın içerisinde yer alan otogar alanımız ilerleyen yıllarda otopark olarak kullanılacak. Bu alana inşa ettiğimiz tesisleri de otel olarak değerlendireceğiz. İlçemizin misafirleri ağırlama konusunda böyle bir eksikliği var. Burada yapılacak 10-15 yatak kapasiteli bir tesisle bu ihtiyacı gidereceğiz. Bütünşehir süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla imar planımıza otogar olarak görünen alana ilçemizin yeni otogarını inşa edeceğiz. Bu yapılana kadar da mevcut alanımızda otogarımız hizmet verecek. Otopark sıkıntısı çekmemek adına şimdiden bu alanı düzenlemek yarar sağlayacak. Yeni otogar alanımız çok amaçlı olarak kullanılabilecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: