Beyder Başkanı Konak: "gerçek Esnafın Silahla, Palayla İşi Olmaz"

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Konak, dün Galatasaray'da esnaf birliğinin yaptığı açıklamayı eleştirerek,...

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Konak, dün Galatasaray'da esnaf birliğinin yaptığı açıklamayı eleştirerek, "Kimse esnafı genelleme yaparak tarafmış gibi lanse edemez. Gezi eylemlerini destekleyenler olduğu gibi karşı olanlar da vardır. Bu olağandır. Gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olmaz" dedi.

BEYDER üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, Galatasaray’da toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan BEYDER Başkanı Tarkan Konak, dün Galatasaray’da esnaflar adına yapılan açıklamayı eleştirdi.

Reklam
Reklam

Kimsenin esnafı genelleme yaparak tarafmış gibi lanse edemeyeceğini savunan Konak, “Tüm toplumda olduğu gibi esnaf içinde de eylemleri fiziken veya fikren destekleyenler olduğu gibi, karşı olanlar da vardır. Bu şiddete başvurulmadıkça olağandır. Gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olmaz. Sorunları diyalogla çözer” dedi.

Dün Galatasaray’da açıklama yapanları Beyoğlu’na kimsenin tanımadığını söyleyen Konak, “Bununla beraber esnafımızın İstanbul Ticaret Odası ve Lokantacılar Odası gibi temsilcilerinin nerede olduğunu da merak etmekteyiz. Şimdi bütün esnaf adına konuşma hakkını kendinde görenlere soruyoruz; ÖTV artışlarında, sigara yasası yapılırken, eğlence vergilerinde, sponsorluk yasaklarında inşaat nedeniyle taksim ulaşımı imkansızlaştırıldığında, alkol yasası yapılırken neredeydiniz. Ve en önemlisi masa sandalyesi yasağı. Türkiye Cumhuriyeti’nde tek bir ilçede uygulanan bu yasak karşısında neredeydiniz” ifadelerini kullandı.

Konak, esnafların “eylemciler ve karşıtları” şeklinde taraflaştırılmaya çalışıldığını iddia ederek, “Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Eylemcilere tepki gösteren esnaf içerisindeki ideolojik nedenlerle hareket edenleri, gayri meşruya bulaşmış mekan ve kişileri de biliyoruz. Esnaf taraf değil Türkiye ile bütündür” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Esnafa destek ol Türkiye” kampanyasını da bugün başlattıklarını söyleyen Konak, “Beyoğlu esnafı haklarını ve sokaktaki masa sandalyesini geri alana kadar mücadele edecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: