Beyin felci tedavisinde ata binmek faydalı

DENİZLİ (İHA) - Serebral Palsi (Beyin Felci) tedavisinde ata binmenin çok yararlı olduğu belirtildi.

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Bölükbaşı, bir süre önce Ankara'da düzenlenen Serebral Palsi Kongresi'nde, ilginç tedavi usullerinin sunulduğunu anlattı. Kongreye katılan Doç. Dr. Okan Bölükbaşı, "Kongrede en dikkat çekici yöntemlerden biri de, ata binmenin, serebral palsili (beyin felci) çocuklarda son derece olumlu etkilere yol açtığının ortaya çıkmasıdır. Serebral palsili çocuklar, ata bindirildiğinde, hem ruh sağlıkları olumlu yönde etkileniyor, hem de denge egzersizi sağlıyor.

Reklam
Reklam

Epileptik nöbetler, görme kusurları, diş kusurları ve beslenme kusurları çok önemli. Bunlar özellikle bu tür çocuklarda göz ardı edilmemeli ve düzeltilmelidir. Bunlar bir bütün olduğu zaman, tedavinin ileriye doğru gitmesi mümkündür" dedi.

Bu tür çocukların tedavisinde beslenmenin çok önemli olduğunu, ancak sıklıkla bunun göz ardı edildiğini söyleyen Dr. Bölükbaşı, "Beslenmeyi düzeltmek çok önemli. Gerekirse mideden bir tüp takılması gerekir. Beslenme yetersizliklerinde, basit bir cerrahi müdahale yolu olan mideye tüp konulması (Gastrostomi), ülkemiz uzmanlarınca pek bilinmemekte ve yeterli ilgi gösterilmemekte" diye konuştu.