Beyin Felçli Çocukların Ailelerine Bilinçlendirme Eğitimi

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklarda Eğitim İçin Ailelerin Bilinçlendirilmesi Projesi...

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklarda Eğitim İçin Ailelerin Bilinçlendirilmesi Projesi kapsamında Crown Plaza'da bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşan Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, projenin yayılarak daha güzel sonuçların alınacağı temennisinde bulunarak, devlet olarak yapacakları işin çok olduğunu belirtti. Uzun, "Projelerin aynı şekilde devam etmesini diliyoruz. Devlet sadece bürokrasiden oluşmuyor. Devlet, milletiyle bir bütündür. Burada da şikayet etmekten ziyade Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) çözüm üretme yolunda ciddi bir adım atmış, devlet de üstüne düşeni yapmış" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da, sorunları yerinde tespit etmek gerektiğini söyleyerek, projeyle bir başlangıç yapıldığına dikkat çekti. Balcı, "Ankara'da yapmış olduğumuz bu proje ben inanıyorum ki Türkiye'nin diğer şehirlerine de dalga dalga yayılacak. Başka engelli gruplarına yönelik olarak da bu çalışmalar sürecek. Bu konudaki duyarlılık çok daha üst düzeye çıkacak" şeklinde konuştu.

SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kurnaz, serebral palsili hastalığı konusunda kamuoyunun yeterli bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Kurnaz, doktorların serebral palsili hastaları için 'Bu çocuk için yapılacak bir şey yok' tabirini kullandıklarını dile getirdi. Kurnaz, küçükken ailesinin götürdüğü doktorun kendisi için 'Hiçbir şey yapamayız, yenisini yaparsınız' dediğini, daha sonra büyüdüğünde doktorun kendisini gördüğünde sandalyeden düştüğünü belirterek, doktorun 'olamaz, mümkün değil' dediğini kaydetti. Kurnaz, "Hata bizde değil, hata engellide değil, hata engelli ailesinde değil. 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nu çıkardık. Yönetmelik, tüzük her şey tamam. Adam ona göre yetiştirmediğinde ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Crown Otel'de düzenlenen eğitim projesine ailelerin yanı sıra milletvekilleri de ilgi gösterdi. Projeye, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından destek veriliyor. Ajans, projeye 52 bin 883 TL destek verirken, projenin hedefi ilköğretim çağına gelmiş, engellerinden ve ailelerinin bilinçsizliğinden okula gidemeyen çocukların eğitim haklarına ulaşmasının sağlanması olarak açıklandı. 9 ilçede Rehberlik Araştırma Merkezleri ile işbirliğine gidileceği kaydedilerek, zorunlu eğitime giremeyen serebral palsili

çocuklarının sayısal olarak tespit edilerek, çocukların sosyal gelişimlerine katkı ve ilköğretim okullarında bilgilendirme çalışması yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: