Beyin ölümü gerçekleşen küçük Buse’nin organları bağışlanacak

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, üzerine demir kapı düşmesi sonucu ağır yaralanan ve 2 gündür yoğun bakımda...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, üzerine demir kapı düşmesi sonucu ağır yaralanan ve 2 gündür yoğun bakımda bulunan Buse Sena Çavdar'ın (10) beyin ölümü gerçekleşti. Aile, küçük kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı.
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde annesi ile misafirliğe giden küçük Buse, bahçede bulunan demir kapının üzerine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Küçük Buse’nin, yoğun bakıma alındıktan 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Çavdar ailesi, kızlarının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organları bağışlama kararı aldı.
Kızının ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyleyen baba Ökkeş Çavdar, “Biz geride kalanlara can vermeye çalışacağız. Geride kalanlara, umutla bekleyenlere yardım edeceğiz. Eşimle aldığımız bir karar bu. Biz birbirimizin başına da bir şey gelse bağışlayacağımızı söylemiştik. Televizyonlara çıkıp umut bekleyen insanları görünce yüreğimiz cız ediyordu. Hepimiz ana babayız. Onlara en ufak bir yardımımız olursa ne mutlu bize. İnşallah, organ bağışladığımız insanlar bizi arar bulur tanışırsak ne mutlu bize.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz