Beykoz Belediyesi'nden şehide vefa

Beykoz Belediyesi Şehit Muhammed Talha Dinleyici’nin adını yaşatacak.

Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi içinde yer alan 250 kişilik konferans salonuna 2010 yılında Van’daki vatani görevi sırasında terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit düşen M. Talha Dinleyici’nin adı verildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma ve tabela asma törenine Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Askerlik Şubesi Başkan Vekili Astsubay Fatih Musluk, Şehit M. Talha Dinleyici’nin babası Birol Dinleyici ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Ergün: “Hayatını Ülkenin Bütünlüğü İçin Kaybetti”

Törende şehit Talha Dinleyiciyi minnetle yâd eden Beykoz Kaymakam Aydın Ergün, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de ülke olarak iç ve dış güçlere karşı mücadele ediyoruz. Bu gün terör örgütüne karşı mücadeleyi ülke olarak top yekûn veriyoruz. Şehidimiz hayatını vatan savunması sırasında kaybetti. En üst mertebe şehitlik mertebesidir. Şehidimizin ve ailesinin aslında böyle bir şeye ihtiyaçları yok, önemli olan hatırlanmadır. Kendisi bu ülkenin bütünlüğü için hayatını kaybetti. Bize ülke olarak, devlet olarak onu unutmadığımızı göstermek ve gelecek nesillere aktarmak için burada yer alıyoruz. Şehidimizi hatırlayarak kadirşinas bir davranış sergileyen belediyemize de teşekkür ediyorum“ dedi.

Başkan Çelikbilek:"Şehitlerin Mertebesi Allah Katında Çok Yüksektir"

Konuşmasında şehitliğin çok yüksek bir mertebe olduğunu vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise: “Şehitlerin değeri onların adlarını mekânlara vermekle ölçülemez. Onların mertebesi Allah katında çok farklı ve yücedir. Bu salona şehidimizin adını vermemiz onun hatırasının yaşatılması içindir. İlçemizde açtığımız kültür merkezlerine, hizmet binalarına Beykoz’a emek veren değerli şahsiyetlerin ilim adamlarının ismini veriyoruz. Bu salonu ziyaret eden ilçe sakinlerimiz de umarım şehidimizi hatırlar. Ailesine ve yakınlarına sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Kaymakam Ergün, Başkan Çelikbilek, Astsubay Musluk ve şehidin Babası Birol Dinleyici hep birlikte M. Talha Dinleyici’nin adının yazılı olduğu tabelayı astı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz