Beyler köyü okulu bahçesi dikilen fidanlarla şenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Süleyman Beyler Köyü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nun 600 metrekarelik alanı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Süleyman Beyler Köyü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nun 600 metrekarelik alanı ağaçlandırıldı. Fidan dikimi, okulun Çevre Kulübü ve öğrencileri tarafından 'Yaşayan Ağacımız Var' projesi adı altında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca, 'Yaşayan Ağacımız Var' etkinliğini Orman Haftası münasebeti ile düzenlediklerini söyledi. Okul bahçesine 15 ıhlamur, 15 çamfıstığı, 8 sedir, 20 gül, 4 ardıç, 25 mazı, 8 zakkum, 7 defne ve çeşitli bahçe bitkilerinin dikiminin öğrencilerle birlikte yapıldığını kaydeden Kanca, etkinlikle amacın çocuklara ağaç dikme ve koruma bilincinin verilmesi olduğunu söyledi. Bütün fidanların öğrenci ve öğretmenlerle, Ereğli orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin rehberlik ve öğreticiliğinde dikildiğini söyleyen Kanca, etkinlikte kendilerine yardımcı olan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, bütün okullara ağaç fidanı konusunda yardımcı olduklarını ve dikim bakım konusunda yardım ettiklerini kaydetti. Ünal, Ormanların dünyanın ekolojik dengesinin sağlanması açısından önemli olduğunu, solunan temiz havanın ormanlar sayesinde olduğunun üzerinde durdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy da beşikten mezara kadar ağaç dikmenin önemine vurgu yaptı. Sahada fidan dikerek çocuklara bu bilinci vermenin ne kadar önemli olduğuna değinen Aksoy, etkinliği organize eden okul müdürlüğüne teşekkür etti.

Törene Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Ereğli Orman İşletme Müdürü K.Aydın Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, şube müdürleri Hüseyin Çağ ve Ayhan Direk, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: