Beylikdüzü Belediyesi, arama kurtarma ekibi kuruyor

Beylikdüzü Belediyesi, deprem başta olmak üzere büyük afet durumları için profesyonel arama kurtarma ekibi kuruyor....

Beylikdüzü Belediyesi, deprem başta olmak üzere büyük afet durumları için profesyonel arama kurtarma ekibi kuruyor.
Beylikdüzü Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Savunma Bürosu’nun çalışmalarıyla ‘Beylikdüzü Arama Kurtarma Ekibi’ kuruluyor. Hayata geçirilen proje kapsamında görev alacak personel, Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibinden ön bilgilendirme aldı. Ekip Müdürü Fikret Aygün, Belediye Meclis Salonu’nda kısa bir konuşma yaptı.
Sağlık işleri, zabıta ve imar müdürlükleri başta olmak üzere çeşitli birimlerden yaklaşık 40 kişinin bulunduğu toplantıya, Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da katıldı. Başkan Yardımcısı Yalçın konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Başkanımız Yusuf Uzun’un talimatıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Deprem başta olmak üzere tüm afetler için hazır olacak yaklaşık 40 kişiye eğitimi, İstanbul Sivil Savunma, Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü verecek. Arama kurtarma ekibimiz belli bir eğitimden geçirilecek. Bahçelievler Belediyesi Sivil Savunma Parkı’nda uygulamalı olarak belli kazanımlar da elde eden çalışanlarımıza ayrıca sertifika verilecek. Daha sonra her mahallede 10’ar kişilik gönüllüler oluşturulacak. Beylikdüzü Afet Acil Eylem Planı çerçevesinde ilçedeki toplanma alanları ve acil durum yolları tespit edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz