Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Davulcularını Seçti

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayı boyunca davul çalma geleneğini yaşatacak davucularını belirledi.Geçen hafta davulcuları seçmek için...

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayı boyunca davul çalma geleneğini yaşatacak davucularını belirledi.

Geçen hafta davulcuları seçmek için bir yarışma düzenleyen belediye yetkilileri, ilk etabın ön eleme olduğunu ve adayların müzik öğretmeni eşliğinde 1 hafta süre ile bir eğitimden geçeceğini söylemişti. Eğitimlerini tamamlayan adaylar, son seçimler için tekrar yarıştı. Yarışmaya gelen davulcular ritim tutup mani okuyarak hünerlerini sergiledi. Yarışmacılardan 10'u, seçici kuruldan puan toplayarak Ramazan ayında Beylikdüzü’nde davul çalması için seçildi.

Reklam
Reklam

Beylikdüzü etkinlik alanında yapılan yarışmaya; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Etkinlik alanında davulcuları dinleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Geceler artık davulcuların. Manileri iyi, sesleri iyi. Beylikdüzü’nün sanatsal yönü de güçlü Ramazan davulcuları var. Davul çalmak kültürümüzde var. Olmazsa olmazlardan. Davulun sesi uzaktan hoş gelir ama bu davulun sesi Ramazan davulu olursa yakından da hoş gelir. Vatandaşlar hem Ramazan davulcusunun sesini duyacak hem de davulcudan mani dinleyecek. İstanbul özellikle de Beylikdüzü, Ramazan'ı ayakta geçirecek. Vaziyet onu gösteriyor. Ben Beylikdüzü’nü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ramazan mesajı da veren Vali Mutlu, “Ramazan mübarek bir ay. Ramazan bereket ayı, rahmet ayı. İnşallah rahmete, huzura, berekete, güzelliklere vesile olur. Davulcuların vesilesiyle İstanbul’da Ramazan geçirmek isteyenleri de davet ediyoruz” diye konuştu. Mutlu, teker teker hünerlerini sergileyen davulculara bahşiş verdi.

Reklam
Reklam

Davulculardan Hasan Kuşçu, geçen hafta kötü olduklarını belirterek, "Eğitim gördükten sonra daha iyi olduk ama biraz heyecan vardı. Birden fazla mani ezberledik. Jüri daha çok beğendi. Eğitimde mani üzerinde ve ses üzerinde çalıştık. Bu sefer daha iyi olduğumu düşünüyorum” dedi.

Korsan davulcular konusunda uyarıda bulunan Kuşçu, “Biz emek verdik ama korsan davulcular bizim hakkımızı alıyor. İnsanlar korsan davulculara karşı dikkatli olmalı. Davulcunun belgesi var mı bakılmalı. Yoksa hemen gerekli yerlere haber verilmeli. Bizim hakkımızı alıyorlar. Bu konudan şikayetçiyiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: