Beylikdüzü Belediyesi’nden Kadınların Sağlığına Önemli Destek

Beylikdüzü Belediyesi düzenlediği “Kadın Sağlığı ve Beslenme” programı ile kadınların sağlığına dikkat çekti. Programda kadınlara...

Beylikdüzü Belediyesi düzenlediği “Kadın Sağlığı ve Beslenme” programı ile kadınların sağlığına dikkat çekti. Programda kadınlara bilgi veren Uzman Diyetisyen Serap Andaç Öztürk, “Bir anne stressiz bir şekilde hamilelik dönemi tamamlamışsa otomatik olarak sütü artar. Bu yüzden hamilelik döneminde kadınlar stressiz bir şekilde geçirmesi gerekiyor” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana International Hastanesi işbirliği ile “Kadın Sağlığı ve Beslenme” konulu program gerçekleştirildi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Medicana International Hastanesi'nde Uzman Diyetisyen Serap Andaç Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Kadınların sağlıklı bir şekilde beslenmesinin ele alındığı programa da çok sayıda Beylikdüzülü kadınlar katıldı.

Reklam
Reklam

Toplumda kadının çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Serap Andaç Öztürk, kadının yaşamı boyunca bir sürü süreçlerden geçtiğini ifade etti. Andaç, “Kadın; hamilelik döneminden, annelik dönemine, adet dönemine, menopoz dönemi gibi süreçlerden geçiyor. Geçerken de bunlar hiç de göründüğü gibi kolay olmuyor. Bu yüzden kadının gün içerisinde iyi beslenmesi gerekiyor” dedi.

Özellikle hamilelik döneminde kadının beslenmesinin çok önemli olduğun ifade eden Öztürk, “Hamilelik döneminde bayanların bol bol yumurta, süt, tavuk, et gibi demir değeri yüksek olan besinlerin tüketilmesi lazım. Tüm bu besinleri kullanırken de gebelik döneminde kadının rahat olması da çok önemli. Çünkü bir anne stressiz bir şekilde hamilelik dönemi tamamlamışsa otomatik olarak sütü artar. Bu yüzden hamilelik döneminde kadınlar stressiz bir şekilde geçirmesi gerekiyor” dedi.

Metabolizma sorunuyla kendisine birçok hastanın geldiğini söyleyen Uzman Öztürk, “Metabolizmanın çalışması için sağlıklı bir beslenme alışkanlığının olması gerekiyor. Ayrıca fes put alışkanlıklarından arındırılması gerekiyor. Pilav makarna gibi kan şekerini çok fazla yükselten karbonhidrat alımının alınmaması gerekiyor. Aktif bir yaşam standardının yapılması gerekiyor. Kişiler sadece beslenme de değil fiziksel aktivite ile de yönlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hastalarının bir çoğunun da zayıf olan komşularına ya da arkadaşlarının yediklerine göre beslendiklerini ancak faydalı bir sonuç alınamadıklarını söyleyen Uzman Serap Andaç Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

“Bazı kadınların zayıf kadınlara özeniyor. Ve sürekli kendilerini zayıf kadınlarla eşleştiriyor ve kıyaslıyor. Ayşe yiyor benim kadar kilo almıyor. Fatma benden fazla yiyor ama kilo almıyor. Önemli olan kişinin metabolizmasına göre hareket etmesi. Herkesin metabolizma hızı farklıdır, yaşı , kas kitlesi farklıdır dolayısıyla metabolizma hızı da farklıdır. Tüketimlerimiz aynı olsa bile farklı şeyler gösterecektir. Doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Kilo dediğimiz şey, sağlıklı beslenme ile dengelenebilir. Hormonel alt yapıda sıkıntı var mı tiroitleri çalışıyor mu bunlara iyi bir analiz ettikten sonra kendi için süregelebilen sağlıklı yaşam tarzda değişikliğini yapması gerekiyor. Yaşamı düzenli yürüyüşler, Üç ay deli gibi spor yapmak yerine süregelebilecek şekilde haftanın üç günü 30 dakika 40 dakika yürüyüş yapmak daha faydalıdır. Yani hayatta olabilecek şeyleri hayatlarında yerleştirmeleri gerekmektedir.”

Reklam
Reklam

Diyetisyen Öztürk, “Organizmanın sağlıklı çalışabilmesi için su tüketimi çok çok önemli. Özellikle yaz aylarında fazladan spor yaptığımızda vücudun kaybettiği suyu yerine koymak önemli. Ayrıca diyet yaparken diyet sonuçta vücutta bir yıkım gerçekleşiyor. Vücuttaki bu yıkım sonucu artık maddelerin atılması için çok daha fazla su tüketilmesi gerekiyor. Bunu yaparken de fazla derken kime göre ve neye göre fazla olduğunu idrar rengini takip ederek görebiliriz. İdrar rengi açık sarı berrağa yakın olacak” dedi.

Programı pür dikkat dinleyen Beylikdüzülü kadınlar ise, “Belediyenin bizi düşünüp böyle programlar yapması çok hoşumuza gitti. Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bu program bizim için çok yararlı oldu. Eve gider gitmez yediğim her şeye dikkat edeceğim” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: