Beylikdüzü Belediyesi'nden Ramazan Davulcularına Eğitim

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak davulcuları seçmek için bir hafta kısa eğitim programından...

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak davulcuları seçmek için bir hafta kısa eğitim programından geçirdi. Beylikdüzü Belediyesi’nin ramazan davulcuları, müzik öğretmeni eşliğinde eğitim gördü.

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayında sahur zamanı vatandaşları uyandırmak için görevlendirilen davulcuların seçimi için kısa bir süre önce bir yarışma düzenlemişti. Müzik öğretmenlerinin katılımıyla bir jüri heyeti oluşturulmuştu ve jüri üyeleri her adaya performansına bakarak puan vermişti. Ancak davulcuları mani konusunda eksik bulan jüri heyeti, kısa hızlandırılmış bir eğitimden sonra tekrar performansları değerlendirmeye karar verdi. Bunun üzerine Ramazan davulcuları Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde 1 haftalık eğitime tabi tutuldu. Eğitim gören davulcular performanslarını sergilemek üzere pazartesi günü tekrar jüri karşısına çıkacak. Davulculardan 10 tanesi Pazartesi günü yapılacak olan eleme turuyla Ramazan ayı boyunca davul çalma geleneğini yaşatacak.

Reklam
Reklam

Davulcuları mani konusunda eğiten müzik öğretmeni Reyhan Özşahin, “Geçen hafta davulcularımızla Ramazan etkinlikleri dolayısıyla eleme turu gerçekleştirdik. Ritim konusunda iyilerdi fakat mani konusunda sıkıntı vardı. Bir hafta süresince onlara mani ezberletmede ders verdik. Nerede nefes alıp verecekleri, seslerini nasıl kullanabilecekleri konusunda eğitim aldılar. Mani söylerken dikkat edilmesi gereken kuralları öğretmeye çalıştım. Bir haftalık eğitim sürecini böylelikle tamamlamış olduk. Pazartesi günü de asıl final elemeleri olacak. Davulcularımızı seçeceğiz. 10 kişi seçeceğiz. Bundan sonra da başvuru olabilir iyi olanları seçmeye çalışacağız. Şu anda durumları iyi ilerleme kaydettiler. İlk günlere göre daha iyiler” dedi.

Davulcu İsmail Kuşcu, “Bir hafta eğitim aldık. Pazartesi elemeden geçeceğiz. İnşallah umduğumuzdan daha iyi olacak. İddialıyım. Daha iyi olduğuma inanıyorum. Bir hafta önce bir manimiz vardı, artık 3- 4 tane mani biliyoruz. Ritmimiz iyiydi ama manimiz eksikti, onu da hallettik. Şimdi daha iyiyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kuşçu, daha sonra Ramazan ayı boyunca okuyacağı maniyi seslendirdi. Yarışmanın sonunda ise bütün adaylar ortak bir gösteri yaparak renkli görüntüler oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz