Beylikdüzü’de trafik düzenlemesi

Beylikdüzü’nde daha düzenli ve güvenli bir trafik için ‘Ulaşım Planlama Çalışmaları’na hız verildi.

Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Ulaşım Bürosu’nun Gürpınar Köy içi Mevkii’nde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek ve vatandaşların trafikteki can ve mal güvenliğini sağlamak için hazırladığı “Gürpınar Köy içi Trafik Sirkülasyon ve Geometrik Düzenleme projesi” hayata geçirildi. Fen İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalarla İnönü ve Gürpınar Caddeleri, Büyükçekmece yönüne, Müminağa Sokak ise sadece Kavaklı yönüne doğru trafik sirkülasyonuna göre projelendirildi.

Proje kapsamında vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri için, yer yer 50 cm’nin altına düşen kaldırımlar düzenlendi ve 1.5-2 m arasında kaldırımlar ile engelli vatandaşlar için yaya geçiş yerlerinde rampalar oluşturuldu. Süregelen parklanma sorununu düzenleyebilmek adına da caddeler boyunca ve ara sokaklarda park cepleri oluşturuldu. Bunlarla birlikte park yapılabilen ve parklanmanın yasak olduğu yerler belirlendi.

Reklam
Reklam

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, can ve mal güvenliği ve düzenli trafik için çalışmalara hız verildiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın mevcut alışkanlıklarından feragat edip yeni trafik işaret ve düzenlemelere uymaları hayati önem taşımaktadır. Hemşehrilerimizin bu konuya hassasiyet göstereceğine ve duyarlı olacağına inanıyoruz”dedi.

Plan ve Proje Müdürlüğü Ulaşım Bürosu’nda bu çalışmanın tüm ilçe genelinde yayılması için faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: