Beylikdüzü’nde 5 Bin Ağaç Hayat Buluyor

Beylikdüzü Belediyesi ve Semarkand Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen törende ilk etapta bin adet, toplamda 5 bin...

Beylikdüzü Belediyesi ve Semarkand Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen törende ilk etapta bin adet, toplamda 5 bin adet yetişkin ağaç Beylikdüzü’nde hayat buluyor.

Kişi başına düşen 10 m2 yeşil alanıyla AB standartlarına ulaşan Beylikdüzü’nde yeşillendirme çalışmaları her geçen gün devam ediyor. Dereağzı ve Gürpınar Mahalleleri’nin kesiştiği bölgede yeni düzenlenen Atmaca Deresi’nin yanında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarıyla bölge, yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Semerkand Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük, TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşların katıldığı ağaç dikme töreninde, ilk etapta bin yetişkin ağaç dikimi yapıldı.

Reklam
Reklam

“AĞAÇ DİKMEK İNSANLIĞA HİZMET ETMEKTİR”

Ağaç dikmenin insanlığa yapılacak en güzel hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “İnsan, kendine yapacağı hizmetten çok başkaları için yapacağı hizmetten hoşnutluk duyar. Ağaç dikmekte işte böyle bir şey, bir ağaç dikmek adeta tüm insanlığa ve doğaya hizmet etmek gibidir, yeşilin vereceği huzur tartışılmaz derecede güzeldir. Ağaçlarımız var olduğu sürece bizleri yaşatmaya devam edecektir” dedi.

“İSTANBUL’UN EN GÜZEL İLÇESİ OLSUN İSTİYORUZ”

Ağaçları, eşi Yasemin Uzun ve çocuklarla birlikte diken Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ağaçlandırılan alanda bulunan çocuk parkında oyun oynayan çocuklarla yakından ilgilendi. Dört yılda toplam 52 bin adet ağacın Beylikdüzü’ne dikildiğini söyleyen Yusuf Uzun “Amacımız artık ilçemizi Beylikdüzü Park olarak göstermek, yeşili ve çevreci kimliğiyle İstanbul’un en güzel şehri yapmak” ifadesini kullandı.

BEYLİKDÜZÜ ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ’NDE FİDAN DİKİMİ

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de öğrencilerle birlikte fidan dikimine katıldı. Beylikdüzü 3. Özel Eğitim Şenliği kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Dereağzı Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan alana Yeşil, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: