Beylikdüzü'ndeki Öğrencilere Anlamlı Ödev

Beylikdüzü'nde ki ilköğretim okulu öğrencileri kendilerine verilen ödev için yaşlı evlerini ziyaret ediyor ve onların...

Beylikdüzü'nde ki ilköğretim okulu öğrencileri kendilerine verilen ödev için yaşlı evlerini ziyaret ediyor ve onların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bizimkent İlköğretim Okulu 8. Sınıf Öğrencileri yaşlıları ziyaret ederek onların ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İngilizce öğretmeleri Ayfer Keşçi'nin verdiği ödev doğrultusunda haftada iki gün yaşlıları ziyaret eden öğrenciler, yemek yapıp, evleri de temizliyor. Bu ziyaretlerde yaşlılara adeta yoldaşlık yapan öğrenciler, misafir oldukları evlerde yalnızlıkları unutturuyor. Öğrenciler 1 ay sonrasında bu çalışmaları, İngilizce ödev olarak sınıfta sunumunu yapacak.

Reklam
Reklam

Verilen ödevden oldukça memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, önceleri sadece ödev amacıyla geldiklerini ama amca ve teyzelerine çok alıştıklarını, adeta onlarla bütünleştiklerini ifade etti. Yaşlıların torunları, evin bir ferdi gibi olduklarını dile getiren öğrenciler, ödev projesi sonrasında da, kurdukları güçlü ilişkiyi sürdüreceklerini söyledi.

Öğrencilerin ziyaretlerinden memnun kalan yaşlılar da, evlerine gelen öğrencilere çok alıştıklarını, yalnızlıklarını onlarla giderdiklerini dile getirdi. Onları, torunları gibi gördüklerini belirten yaşlılar, projeyi geliştirenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Yaşlıların ev adreslerini öğrencilere veren Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevlileri de yaşlıların diğer ihtiyaçlarını karşılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz