Beyni Iltihaplanan Hasta Yeniden Yaşama Döndü

Mersin'de beyninde oluşan iltihap dolayısıyla nefes alamayan, elleri ve ayaklarını hareket ettiremeyen 46 yaşındaki bekçi, 4 aylık tedavinin ardından sağlığına

Mersin'de beyninde oluşan iltihap dolayısıyla nefes alamayan, elleri ve ayaklarını hareket ettiremeyen 46 yaşındaki bekçi, 4 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nde bekçi olarak çalışan 46 yaşındaki Yıldırım Karşılayan, 4 ay önce çalışırken, rahatsızlanarak bayıldı.

İş arkadaşlarının yardımıyla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karşılayan, yapılan ilk müdahalesinin ardından Tarsus ilçesinde Medical Park Tarsus Hastanesi'ne sevk edildi.

Acil servis yoğun bakım ünitesinde anestezi ve reanimasyon uzmanları Dr. Doğan Akarca, Dr. Ali Murat Güler tarafından tedavi edilen Karşılayan, yeniden yaşama döndü.

Reklam
Reklam

Tedavisi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Ali Kutta Çelik'in takibinde sürdürülen 4 çocuk babası Karşılayan'ın, gelecek günlerde ellerini ve ayaklarını hareket ettirebileceği belirtildi.

Dr. Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyininde iltihaplanma bulunan hastanın yeniden hayata tutunduğunu söyledi.

İltihaplanma sonrası hastanın solunum merkezininde etkilendiğini anlatan Çelik, "Hasta bize geldiğinde nefes alma refleksi kaybolmuştu. Enfeksiyonu düzelttikten sonra boğazından delik açılarak solunum cihazına bağlı şekilde hayatını idame ettirdi. Sonunda solunumu da yerine geldi. Bilinci açık olan hastamız şu an komutları da yerine getirebiliyor. Şimdi yürümeyi ve ellerini kullanmaya da başladı" diye konuştu.

Karşılayan'ın eşi Aysel Karşılayan ise, "Yaşaması mucize. Hiç umudumuz yoktu. Her gördüğümüzde kucaklaşır kucaklaşır ağlardık. Bugünümüze binlerce şükür. Şeker bayramı bize çok acı gelmişti Kurban Bayramı tatlı oldu" dedi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: