Beyoğlu Belediyesi çalışanları grevde

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinden herhangi bir sonuç alamayınca grev kararı aldı. Belediye önünde toplanan işçiler, yaptıkları basın açıklamasının ardından grev kararını belediyenin kapısına astı.

Öğle saatlerinde Beyoğlu Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 100 belediye işçisi, toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alamayınca grev kararı aldı.
Grup adına açıklama yapan DİSK Genel İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Ali Aydın, "Şubemize bağlı Beyoğlu Belediyesi iş yerinde Ocak 2000 tarihinden itibaren bugüne kadar yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi oturumlarında, tüm iyi niyet ve girişim çabalarımıza rağmen, işveren ve işverenler sendikası MİKSEN'in katı ve uzlaşmaz tavırları nedeniyle anlaşma sağlanamamış, çalışma barışı tehlikeye sokulmuştur. İnsanoğluna yaraşır bir hayat sürdürmek için talep ettiğimiz makul ücreti ve haklarımızı almak için bugün grev kararımızı Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na asacağız. Tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerinin kazanımlarını korumak, haklarımız almak için bizimle dayanışmaya çağırıyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından, grev kararı yoğun güvenlik önlemleri altında belediyenin giriş kapısına asıldı. İşçiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam