Beyoğlu esnafı belediye önünde eylem yaptı

Beyoğlu Belediyesi tarafından, yaya geçiş yolunu kapadığı gerekçesiyle sokakta bulunan masa ve sandalyeleri kaldırılan Asmalı Mescit esnafı, Beyoğlu Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından, yaya geçiş yolunu kapadığı gerekçesiyle sokakta bulunan masa ve sandalyeleri kaldırılan Asmalı Mescit ve Mis Sokak esnafı, Beyoğlu Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Beyoğlu Belediyesi meclis toplantısında esnafın sorunlarının ele alınmadığını iddia eden Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Konar ve dernek yöneticileri toplantıyı terk etti. Belediye önünde eylem yapan grup, basın açıklaması yaptı. Yapılan konuşmaların sadece kendilerini geçiştirmeye yönelik olduğunu söyleyen Konar, "Beyoğlu Belediyesini ciddiye alıp buraya gelip taleplerimizi haykırmaya devam etmeli miyiz, yoksa bir muhatap bulmamız mı gerekiyor bunu bile şuan düşünüyoruz. İçeride

Reklam
Reklam

belediye meclisi toplantısındaydık, zaten orada söz hakkı verilmiyor bize. Toplantı bitip sohbet kısmına geçildiğinde de bize söz hakkı verilmiyor. O anlamda da içeride bir takım şeyler söyleniyor ama gerçeklerle hiçbir şekilde alakası olmayan aslı astarı olmayan şeyler ifade ediliyor. Belediye diyor ki zaten o işgaliyeler bir hak olarak verilmedi, kalıcı bir hak değil bir kiralamadır. Evet doğru ama sonuç itibariyle bir para ödeniyor sizin çizdiğiniz bir sınır var. Bu sınırlara riayet etmeyen esnafı

zorluyorsunuz, sonra bir gün canınız sıkılıyor geliyorsunuz ve her şeyi iptal ettim diyorsunuz" dedi.

Esnaflar ise ellerinde, "Adım adım içki yasağına gidiyoruz dedik. Onlar depara kalktılar" ve "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" yazılı dövizler taşıdı. Grup daha sonra "Beyoğlu uyuma, sokağına sahip çık" sloganları atarak, Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Beyoğlu esnafı, her çarşamba günü saat 18.00'de Galatasaray Lisesi önünde buluşmak üzere olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam