Beyoğlu'nda Bıçaklanan "hamile Kadın" Davasında Mütalaa Verildi

   Ümit TÜRK/İSTANBUL, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Tutuklu sanık Hamza T., duruşmada hazır bulunurken, mağdur

Ümit TÜRK/İSTANBUL, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Tutuklu sanık Hamza T., duruşmada hazır bulunurken, mağdur Zeynep Y.'yi ise avukatı temsil etti. Zeynep Y.'nin celse arası talimatla ifadesinin alındığı ve şikayetçi olduğu belirtildi. Bu celse duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

SAVCI: "SANIK, MAĞDURLA UZLAŞARAK BIÇAKLADI"
Mütalaada, Hamza T., ile Zeynep Y.'nin bir süre gayri resmi olarak karı -koca hayatı yaşadıkları, ayrıldıktan sonra Zeynep Y.'nin bir süre eski eşiyle yaşamaya başladığı ve daha sonra tekrar sanıkla biraraya geldiği belirtildi. Mütalaada Zeynep Y.'nin eski eşinden hamile kaldığını ve sanığa, kendisiyle evlenebilmesi için bebeği düşürmek istediğini ve bunun içinde sanığın kendisini bıçakla yaralamasını talep ettiği kaydedildi. Sanıkla Zeynep Y. arasında bu konuda bir görüşme yapıldığı ve ardından uzlaşma sağlandığının belirtildiği mütalaada, sanığın uzlaşmaya bağlı olarak, Zeynep Y.'yi "Batına nafiz olacak şekilde bıçakla birkez vurarak, basit tıbbi tedaviyle giderilemeyecek şekilde yaraladığı" ifade edildi.

Reklam
Reklam

"KASTEN YARALAMAK" SUÇUNDAN CEZA VERİLSİN
İddianamede "öldürmeye teşebbüs" suçuna yer verildiğinin hatırlatıldığı mütalaada, "Yaralama eyleminin katılanla sanık arasındaki anlaşma sonucu gerçekleştiği, birkez vurmak suretiyle tamamlandığı, müteakip darbelerin engelleyen herhangi bir neden olmaksızın vurulmadığı" belirtilerek, sanığın "kasten yaralamak" suçundan cezalandırılması talep edildi. Sanığın 3 yıldan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatları, öldürme suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkilinin öldrüme kastıyla hareket etmediğini, mağdurun kendisini yaraladığını beyan ederek müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, suçun vasfı ve delil durumunu dikkate aldığını belirterek tahliye talebini reddetti. Duruşma ertelendi.

SANIK, "ZEYNEP BIÇAĞI KENDİNE DOĞRU ÇEKTİ" DEMİŞTİ
Sanık Hamza T., önceki duruşmada yaptığı savunmada, "Benle Zeynep dolaşmaya başladık. Olay yerine geldiğimizde bıçağı elime verdi. 'Beni vuracaksın' dedi. Yapamam dedim. Bu arada bana hamileliğinden bahsetmedi. Bıçağı kendine doğru çekti. Sonrada bana, 'buradan uzaklaş' dedi" diye konuşmuştu.

Reklam
Reklam

"DIŞ GEBELİK" TEŞHİSİ KONMUŞTU
Soruşturma esnasında savcılık tarafından, Zeynep Y.'nin hamilelik ve sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor da, 25 Şubat 2015 tarihinde Zeynep Y.'nin, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinde "gebelik kesesi izlenmediği", 10 gün sonra, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Jinekolojik muayenesinde ise, "ektopik gebelik" dış gebelik tespit edildiği belirtilmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Beyoğlu'nda, 5 Şubat 2015 tarihinde karnından bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Zeynep Y., 1,5 aylık hamile olduğunu ve kendisini bıçaklayanın "sigara isteyen bir tinerci" olduğunu söylemişti. Olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, saldırganın olay öncesi birlikte yürüdükleri görülen Zeynep Y.'nin erkek arkadaşı olan Hamza T., olduğunu tespit etmiş, Hamza T., yakalayarak gözaltına alınmıştı. Bu durum üzerine Zeynep Y., hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından polis merkezine giderek, Hamza T.'nin eski erkek arkadaşı olduğunu söyleyerek, "Buluştuk. Barışmak istediğini söyledi. Mümkün olmadığını, hamile olduğumu söyledim. Bıçaklayıp kaçtı" demişti. İlk ifadesinde, sigara isteyen bir tinercinin kendisini bıçakladığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Zeynep Y., bu ifadeyi ise şüpheli Hamza T.'yi korumak için verdiğini söylemişti.
Hamza T., ise ifadesinde eski sevgilisini suçlayıp, karnındaki bebekten kurtulmak için Zeynep'in kendisine, 'bıçakla karnıma vur' dediğini ileri sürmüştü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamza T., "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Reklam
Reklam

İDDİANAMEDEN
İddianamede Hamza T.'nin kıskançlık duygusu ile yakın mesafeden öldürücü mahiyette olan kesici, delici aletle öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilerek, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: