Beyoğlu'nda bomba süsü verilmiş afiş fünyeyle patlatıldı

Beyoğlu'nda, bir direğe bağlanan afiş polis tarafından fünyeyle patlatıldı.

Fetihtepe Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde kimliği henüz belirlenemeyen 4 kişi tarafından bir direğin dibine bağlanan afiş, bombalı olduğu gerekçesiyle paniğe neden oldu.Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerin polis çevrede güvenlik önlemi alarak, her iki yönden caddeyi yaya ve araç trafiğine kapadı.

Üzerinde, geçtiğimiz günlerde Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi`ne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdiği öne sürülen ve polisler tarafından vurularak öldürülen Yılmaz Öztürk ile ilgili yazı bulunan afiş, bomba imha uzmanı polis tarafından fünyeyle patlatıldı.Patlamanın ardından çevrede yapılan incelemede patlayıcı izine rastlanmadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Karaköy çıkışında 2 şüpheli paket

Tarihi Taksim-Karaköy tünelinin Karaköy çıkışında çöp poşetinin yanına bırakılan şüpheli 2 kutu polisi alarma geçirdi.Karaköy Tersane Caddesi üzerinde kaldırımdaki çöp poşetinin yanına bırakılmış 2 kutuyu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Tersane Caddesini emniyet şeridi çekip araç ve yaya trafiğine kapattıktan sonra durumu bomba uzmanlarına bildirdi.

Güvenlik önlemlerinin genişletilmesiyle tüneldeki seferler de durduruldu. Bir süre sonra olay yerine gelen bomba uzmanı özel koruyucu kıyafetlerini giyerek şüpheli kutulara fünye yerleştirdi. Uzaktan kontrollü şekilde patlatılan kutuları inceleyen bomba uzmanı kutularda herhangi bir patlayıcının olmadığını belirledi. Yaklaşık 30 dakika yapılamayan seferler ve trafik emniyet şeritlerinin kaldırılmasının ardından normale döndü. Vatandaşlar bomba uzmanının fünye ile patlattığı çöpün yanına gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

(DHA)

Anahtar Kelimeler: