Beyoğlu’nda 'füze kalkanı' protestosu

Beyoğlu’nda kendilerine 'İstanbul Emek Gençliği' adını veren bir grup genç, Türkiye'ye NATO çerçevesinde füze kalkanı...

Beyoğlu’nda kendilerine 'İstanbul Emek Gençliği' adını veren bir grup genç, Türkiye'ye NATO çerçevesinde füze kalkanı yerleştirilecek olmasını protesto etti. Tünel Meydanı’ndan Taksim’ e kadar yürüyen grup, Türkiye’de füze kalkanı istemediklerini dile getirdi. Basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.
Kendilerine İstanbul Emek Gençliği adını veren yaklaşık 200 kişilik grup, füze kalkanı projesini protesto etmek için Tünel Meydanı’nda toplandı. ‘ABD’ye uşak İsrail’e kalkan olmayacağız. Ülkemizde füze kalkanı istemiyoruz’ , ‘Uşak İsrail’e kalkan olmayacağız’ , ‘Savaşa değil eğitime bütçe’ yazılı pankartlar açan grup Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.
Grup yürüyüş boyunca ‘Katil ABD işbirlikçi AKP’ , ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ , ‘Emperyalist işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın’ , ‘ABD’ye uşak İsrail’e kalkan olmayacağız’ şeklinde sloganlar attı.
Taksim Meydanı’nda grup adına bir basın açıklaması yapan Eren Yurt, hükümetin politikalarını eleştirdi. Yurt, Türk gençliği olarak başta Kürecik’teki Füze Kalkanı Sistemi olmak üzere Türkiye’deki kurulu bulunan tüm üslerin kapatılmasını istedi.
Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz