Beyoğlu'nda "savaşa Hayır" Yürüyüşü

  Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul, Tünel Meydanı’nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup, hükümetin Suriye’ye karşı savaş manevraları, söylem

Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul, Tünel Meydanı’nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup, hükümetin Suriye’ye karşı savaş manevraları, söylem ve tavırları tasarladığı iddiasıyla, “Halkların kardeşliğini ve barışı savunacağız yazılı bir pankart açarak, Galatasaray Meydanı’na doğru protesto yürüyüşüne başladı. Halkların Demokratik Partisi Galatasaray Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay ve HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ortaklaşa hazırlanan basın bildirisi okundu.
Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç şunları söyledi
“Ülkemiz ve halkımız karanlık bir geleceğe yönlendiriliyor. Karanlık bir gelecek istemiyoruz. Bizler biliyoruz ki, bütün tarih boyunca savaşların kazananı, barışın kaybedeni olmamıştır.
Ey Türkiye’yi yönetenler; gelin insanlığın en acı, en ilkel, en vahşi aygıtından, savaştan vazgeçiniz. Evet bu savaştan vazgeçiniz. Çünkü savaşlar kötüdür. Hiçbir savaşın kazanını olmamıştır, olmayacaktır.
Yapmanız gereken bölgedeki çatışmaları körüklemek değil, barbar IŞİD çetelerine karşı, ülkede, bölgede ve dünyada barışı savunmaktır.
Kardeşi kardeşe kırdırtmayın, savaşı körüklemeyin, insanlık adına, insanlığın düşmanı olan IŞİD çetelerine karşı direnenlerle birlik olun.
Hep birlikte ipek bir yumak sarar gibi haykıralım; insanları insanca yaşatalım ve insan gibi yaşamak için ‘Savaşa Hayır’ diyelim.
Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: