Beyoğlu'nda yangın

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda içinde 4 çocuğun bulunduğu bir evde çıkan yangın çevre sakinlerinin korku dolu saatler yaşamasına neden oldu. Babaları şehir dışında çalışan ve yaşları 5 ile 15 arasında değişen 4 çocuk, yanan evden kendi çabalarıyla dışarı çıktı. Vatandaşlar, şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı yangına geç müdahale ettikleri gerekçesiyle itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Beyoğlu Sururi Mahallesi Dolapdere Caddesi Ufukköprü Sokak numara 3'te dün gece saat 04.00 sıralarında çıkan yangın, çevrede korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Alınan bilgeye göre, Beyoğlu'nda Eyüp Dural'a ait bir evde henüz belirlenemeyen nedenden yangın çıktı. Eyüp Dural'ın şehir dışında çalıştığı, üvey annelerinin ise evde olmadığı sırada çıkan yangında, evde uyuyan 4 kardeş, dışarıdaki bağrışmalar üzerine uyandı. Kendilerini panikle son anda dışarı atan Mustafa (15), Aykut (10), Cemal (6) ve Gökhan Dural (5) adlı kardeşler, yanmaktan kılpayı kurtuldu. Yangından çok kısa bir süre içinde olay yerine gelerek müdahale etmeye çalışan İtfaiye ekiplerine vatandaşlar geç geldiklerini gerekçe göstererek saldırdı. İki katlı binaya müdahale etmeye çalışan itfaiye ekipleri, içeride çok sayıda patlama olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucunda yangın tamamen söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bina tamamen kullanılamaz hale geldi.

Reklam
Reklam

Yangın sırasında çocukların üvey annelerinin evde bulunmadığı belirtilirken, yangının çıkış nedeni belirlenemedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.