Beyoğlu'nda yangın:1 ölü

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda yarı ahşan 3 eski binada aynı anda çıkan yangında, bir kişi feci şekilde yanarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen bir kadının, çocuklarının içeride olduğunu söylemesi üzerine arama yapan polis ve itfaiye ekipleri, çocukların izine rastlayamadı. Çocuklarını bulmayan kadın sinir krizleri geçirdi.

Saat 07.30 sıralarında, Beyoğlu Hasköy Kalaylı Bahçe Mahallesi Beraberlik Sokak'ta bulunan 3 ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve 3 binayı saran yangına ilk olarak Şişli İtfaiyesi müdahale etti. Ancak yetersiz kalması üzerine olay yerine Beyoğlu ve Fatih İtfaiyesi geldi. Dar ve yokuş olan sokaklar nedeniyle itfaiye araçları, yangına müdahale etmekte güçlük çekti. 3 ailenin yaşadığı evlerde çıkan yangını söndürme çalışmalarına çevreden yetişen vatandaşlar da yardım etti. Yangının ardından içeride bulunanların bazıları kendi çabalarıyla dışarı çıkarken, 65 yaşındaki Remziye Ülküşan içeride mahsur kaldı. Tüm alevlerin binaları kaplaması üzerine dışarı çıkamayan Ülküşan, yanarak feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen ve yaşlı kadının öldüğünü öğrenin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Reklam
Reklam

Bu arada Remziye Ülküşan'ın evinde misafir olarak bulunan Nuray Tirili adlı kadın, çalıştığı işlerinden yangını duyarak olay yerine geldi. İçeride 2 tane çocuğunun olduğunu söyleyen Tirili sinir krizleri geçirdi. Yanan binanın içine girmeye çalışan Tirili, çevredekiler tarafından güçlükle durdurulabildi. Yangının söndürülmesinin ardından evde arama yapan polis ve itfaiye ekipleri çocukların izine rastlayamadı.

Remziye Ülküşan'ın cesedi ise 2 saatlik çalışmanın ardından çıkarıldı. Ülküşan'ın cesedi, ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.