Beypazarı'na 100 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi...

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız, yapımı son aşamaya gelen 100 yataklı yeni hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olacağını,

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız, yapımı son aşamaya gelen 100 yataklı yeni hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olacağını, bunun hastalara verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Beypazarı'nda yapımı son aşamaya gelen yeni devlet hastanesinde Kaymakam Mustafa Kaya ve Başhekim Dr. Salim Sarıyıldız, incelemelerde bulundu.

Başhekim Dr. Salim Sarıyıldız, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Ayvaşık Mahallesi Salihler tepesinde yapımı tamamlanan 125 yatak kapasitesine uygun yeni devlet hastanesinde son aşamaya gelindiği ve hastanenin 12 milyon 500 bin TL ye mal olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Hastanenin bir süre sonra hizmete girmesi yönünde çok yoğun çalışıldığını ifade eden Başhekim Dr. Salim Sarıyıldız, yeni hastane binasının çevre ile bağlantı yolları ile otoparkının tamamlandığını söyledi.

Yeni hastanenin hasta kabulüne başlamasına sayılı günler kaldığını belerten Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız, yüklenici firmanın yeni hastanenin teslimini TOKİ'ye yaptığını kaydetti.

Sarıyıldız, TOKİ'nin de teslimatı aldığını ve ilgili bakanlığa bildirdiğini söyledi.

Bakanlığın teslimatı onaylamasının ve hastanenin kabulünü yapmasının ardından, göndereceği talimat ile hasta kabulüne başlanacağını anlatan Sarıyıldız, yeni hastanenin Ankara'nın ilçelerinin "en iyi hastaneleri arasında yer alacağını" belirtti.

Sarıyıldız, "Yeni Beypazarı Devlet Hastanesi şu anda vatandaşlarımıza hizmet verecek durumda geldi. Ancak, Bakanlıktan talimat geldiği anda, 15 Temmuz tarihine kadar hasta kabulüne başlayabiliriz. 100 yatak kapasiteli olan hastane 125 yatak kapasitesine çıkabilecek durumda. Bu konuda her türlü çalışmalarımız hazır" dedi.

Reklam
Reklam

-"Doktor kadromuz yeterli"-

Sarıyıldız, hastanenin doktor kadrosunun da uzman ve yetenekli doktorlardan oluştuğunu belirterek, "Şu anda 32 uzman doktor ile 19 branşta hastalarımıza hizmet veriyoruz. Son olarak hastanemizin kadrosuna bir psikiyatri uzmanı daha katıldı. Artık silah ruhsatı da verebiliyoruz. Amacımız olanaklarımız ölçüsünde doktor kadromuzu daha da genişletmek ve bölge insanına en iyi hizmeti verebilmektir" dedi.

Sarıyıldız, tomografi çekimi ve diyaliz ünitesinin yeni hastanede vatandaşların hizmetine sunulduğunun belirterek, eski hastaneden hiçbir cihazın yeni hastaneye getirilmeyeceğini kaydederek, "Ancak buradaki röntgen cihazımızı takviye amacıyla oraya götüreceğiz. Şu anda yeni hastanede bulunan bir adet dijital röntgen cihazımızın yanına bir ikincisini daha getireceğiz. Bunun da tüm planlamaları yapıldı" diye konuştu.

-5 yıldızlı otel konforunda hastane"-

Yeni hastaneyi gazetecilerle gezen Sarıyıldız, 5 yıl otel konforunda olan hastanenin hasta ve hasta yakınlarının rahatı için hemen hemen her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Sarıyıldız, şöyle konuştu:

"Amacımız hastalarımızın burada kendilerine ve insan sağlığına verdiğimiz değeri hissettirmektir. Bu insan sağlığı ve psikolojisi açısından çok önemlidir. Ve inanıyorum ki burada yatan bütün hastalarımız ve yakınları kendilerine verdiğimiz değeri hissedeceklerdir.

Yeni hastanede sosyal ve kültürel yaşama gerekli olan birimler de unutulmamış. Yeni hastanede, hastaneden tamamen bağımsız bir kongre salonu da var. 175 kişi kapasiteli kongre salonu da teknolojinin son imkanları ile donatıldı. Beypazarı'nın hizmetinde olan bu salonda, ulusal ve uluslararası kongre ve konferanslar rahatlıkla yapılabilecektir. Yeni devlet hastanesi yapılırken çalışanların çocukları da unutulmamış. Yine hastaneden bağımsız bir bölümde çalışanların çocukları için bir kreş bulunuyor. Kreşde hemen hemen her şey çocuklar için tasarlanmış. Lavabosundan mutfağına kadar... Minilerimizi de unutmadık, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için de en güzelini yapmaya çalıştık. Gerekirse ve de imkanlarımız ölçüsünde, çalışanlarımızın dışında diğer yavrularımız da buradan yararlanabilecekler."

Reklam
Reklam

Sarıyıldız, bölgeye hizmet verecek olan hastanenin yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti ve hastanenin hayırlı olmasını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: