Beypazarı'nda Dört Mevsim Havuç Üretiliyor

Beypazarı Bostancılar Odası Başkanı Selahattin Tokgöz, eskiden sadece bir dönem yapılan havuç üretiminin şimdi dört mevsim yapıldığını söyledi. 

Beypazarı Bostancılar Odası Başkanı Selahattin Tokgöz, eskiden sadece bir dönem yapılan havuç üretiminin şimdi dört mevsim yapıldığını söyledi. Başkan Tokgöz, yaptığı açıklamada, ilçe havzasında 4 mevsim tarım yapıldığını ifade ederek, "Beypazarı bilindiği üzere, Türkiye havuç üretiminin yüzde 55'ini üretiyor. Havuç eskiden sadece bir dönem ekilip hasat edilirdi. Şimdi 4 mevsim, havuç üretimi yapılıyor. Havuç ekiminde, dikiminde, hasadında çiftçimiz modern ekim ve hasat teknikleri kullanarak üretim yapıyor" diye konuştu. Eskiden havuç fiyatının Beypazarı Bostancılar Odası tarafından belirlendiğini dile getiren Tokgöz, "Şimdi bu durum tam tersine döndü ve gönderdiğimiz havuçların fiyatını komisyoncu belirliyor. Ona göre, bostancıya parasını gönderiyor. Havaların soğumasının ardından havuç, bu günlerde 80-100 kuruş arasında fiyattan satılıyor ama havuç kazmak, yıkama neredeyse imkansız gibi. Bu yüzden fiyatları biraz yüksek" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: