Beypazarı'nda Dört Mevsim Havuç Üretimi

ANKARA  (AA) - Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, "Yaz havucu tam anlamıyla hasadı tamamlanmadan, kışlık havuç ekimine başlandı" dedi.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, "Yaz havucu tam anlamıyla hasadı tamamlanmadan, kışlık havuç ekimine başlandı" dedi. Ateş, yaptığı açıklamada, ilçenin Türkiye havuç üretiminin yüzde 55’ini karşıladığını buna rağmen havuçtan istediğini kazanamadığını söyledi. Havuç ekiminin 4 mevsim yapıldığını anlatan Ateş, ilçede yazlık havuçlar hasat edilerek piyasaya verilirken kışlık havuç ekimine başlandığını söyledi. Türkiye’nin en kaliteli havucunun Beypazarı'nda üretildiğine işaret eden Ateş, şunları kaydetti: "Beypazarı ilçesinde üretilen havuç görselliğinin yanında, lezzetiyle ve tadıyla da ilgi görüyor. Havucun beğenilmesinde bu iki özelliği öne çıkıyor. Havucun yetişmesinde toprağın yapısı ve su çok önemli. Su ve toprak uyumlu olduğunda, havuç üretimi dönüm başına 8 tona kadar çıkabilir. Ancak giderek toprağın verimi düştüğü için dönüm başına verim da azaldı. Çiftçi havuçtan yeteri kadar para kazanmaz oldu. Bu günlerde toptan havucun kilosu 70 kuruş ile 1 lira arasında değişiyor." Havucun kalitesi ve dönüm başına verimin artırılması gerektiğini vurgulayan Ateş, az üretim yaparak kaliteli ürün yetişmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ateş, "Havuç üretiminde kullanılacak, gübre miktarı, kullanılacak su miktarı çok önemli. Biz bu konuda oda olarak çiftçimizi sürekli bilgilendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: