Beyşehir gölü'ne 'dalgıç timi'

KONYA (İHA) - Beyşehir'de ilçenin yaşayan tek dalgıcı olan Ahmet İnce'nin hayatını kaybetmesi sonucu Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü dalgıçsız kaldı.

Hamidiye Mahallesi'nde yalnız başına kaldığı evinde rahatsızlanarak Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve acil serviste yapılan ilk müdahalesinde çenesinin altının oyulduğu dikkat çeken "Dalgıç Ahmet" lakaplı Ahmet İnce'nin gırtlak kanseri olduğu ve bir süredir tedavi gördüğü öğrenildi. Hastanede tedavi altında iken 80 yaşında yaşama veda eden Ahmet İnce için Merkez Camii önünde, kalabalık bir halk topluluğu ile Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ve yakınlarının katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Ahmet İnce toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Reklam
Reklam

Beyşehir Gölü'nün yaşayan en eski dalgıcının ölümünün ardından konuşan Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, "Beyşehir Gölü'nde meydana gelen boğulma olaylarında hep dalgıç Ahmet'ten yardım istenirdi. Ahmet ağabey, gölün yüzeyini hiç sevmez, hep suyun altıyla ilgilenirdi. Şortuyla daldığı derinliklere olan merakı nedeniyle, bu iş onun bir mesleği haline dönüşmüştü" diye konuştu.

Tekinöz, ablasının ifadesiyle yaşamı boyunca Ahmet İnce'nin 70'e yakın cesedi gölün dibinden çıkardığını söyledi.
Öte yandan, Beyşehir Gölü'nde meydana gelen boğulma olaylarında, ilçede sualtı dalışı yapacak ve müdahalede bulunacak bir dalgıcın olmaması nedeniyle Belediye harekete geçti.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği bünyesinde bir dalgıç timi oluşturulacağını bildirdi. Gölde boğulma hadisesi olmasını hiçbir zaman arzu etmediklerini, ancak bu tür olayların istenmese de zaman zaman yaşanabildiğine dikkati çeken Tekinöz, "Boğulma sonrası cesedi çıkaracak bir ekip, ya da birim mevcut değil. Beyşehir'de profesyonel anlamda bir dalgıç olmaması nedeniyle, bu tür müessir olaylarda Eğridir Gölü'nden ya da başka yerleşim birimlerinden dalgıç talep ediyoruz. Uzaklardan dalgıçların gelmesi ise çok zaman alıyor.Dalgıçlar gelene kadar ise balıkçıların kullandığı kancalardan yararlanıyoruz. Ama kancalarla arama yaparak cesede ulaşmak bazen uzun zaman, hatta günler alabiliyor. Bu duruma son vermek ve başka yerlerden dalgıç arayışlarına girmemek için Belediye İtfaiye Amirliği bünyesinde özel eğitim almış, özel kıyafetleri bulunan dalgıç timi oluşturmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam