Beyşehir Gölü'nün Kaybolan Lezzeti Yağbalığı, Araştırma Konusu Oldu

Beyşehir Gölü ve Saz Gölü'nde bulunan endemik bir tür olan yağ balığı araştırma konusu oldu.

Beyşehir Gölü ve Saz Gölü'nde bulunan endemik bir tür olan yağ balığı araştırma konusu oldu.

Avrupa Birliği'nin Save Our Species (Türlerimizi Koruyalım) Projesi'nin destek sunmasının ardında Konya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından konuyla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Konya Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni Mustafa Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde yer alan ve nesli tükenme riski altındaki yağ balığını araştırmak için ilçeye geldiklerini söyledi.

Projeyle öğrencilere bilimsel çalışma basamaklarını öğretmek ve öğrencilerin çevre bilinçlerini geliştirmek istediklerini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de şu anda çeşitli illerden 60 okul bu projeye dahildir. Herkes kendi bölgesindeki sulak alan ve risk altındaki bir türü proje kapsamında incelemeye çalışıyor. Biz de öğrencilerimizle birlikte Beyşehir Gölü'nü ve yağ balığını tercih ettik. Beyşehir'de alan çalışması yapmaktayız. Bundan sonra bir çalışma daha yapıp, ilgili çözüm önerilerimizi sunacağız."

Muhabir: Abdülhamit Yaşar / Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: