Beyşehir, Hüyük ve Derebucak STK Platformu, SÜ'den ayrılmak istemiyor

Konya'nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK)'nın bir araya gelerek oluşturdukları Beyşehir,...

Konya'nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK)'nın bir araya gelerek oluşturdukları Beyşehir, Hüyük ve Derebucak Sivil Toplum Kuruluşu Platformu, Anamas Konukevi’nde bir araya geldi.

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak Sivil Toplum Kuruluşu Platformu üyeleri, Beyşehir'deki Ali Akkanat Yerleşkesi’nin Selçuk Üniversitesi (SÜ)'nden ayrılarak Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne devredilmesi yönündeki duyumlara tepki gösterdi.

Platform üyeleri yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Beyşehir Ali Akkanat Yerleşkesi’nin, Selçuk Üniversitesi bünyesinden kopartılacağı yönünde bir takım duyumlar aldık. İnşallah bu duyumlarımız doğru değildir. Platform olarak, Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Beyşehir Ali Akkanat Yerleşkesi’nin bir başka üniversiteye devrine veya bağlanmasına karşı olduğumuzu ifade ediyor, Ali Akkanat Yerleşkesi’nin bundan önce olduğu gibi, bundan böyle de Selçuk Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim ve öğretime devam etmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz