Beyşehir Ormanlarındaki Kuşlar Için 500 Yuva

Beyşehir'de, 500 adet kuş yuvası üretimi sayesinde ormanlardan artık kuş cıvıltıları eksik olmayacak.

Beyşehir'de, 500 adet kuş yuvası üretimi sayesinde ormanlardan artık kuş cıvıltıları eksik olmayacak.

Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi Döner Sermayesi, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü için 500 adet kuş yuvası üretimi gerçekleştirdi.

Okulun mobilya ve iç mekan tasarımı alan şefi Bülent Çapal, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci ve öğretmenlerin yoğun çalışması sonrasında istenilen kuş yuvalarının üretimlerini tamamlayıp teslimatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ise Endüstri Meslek Lisesi'nde üretimi yapılan kuş yuvalarının beklentilerini karşıladığını söyledi. Bu kuş yuvalarını Beyşehir civarındaki ormanlarda bulunan ağaçlara asılacağını belirten Arık, yeşil alanlarda bundan böyle kuş cıvıltılarının yükselmeye başlayacağını kaydetti. Arık, önümüzdeki yıllarda Endüstri Meslek Lisesi'nde daha çok kuş yuvası ürettireceklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Okul Müdürü Selçuk Akgül, lisede mobilya ve iç mekan tasarımı, metal teknolojisi, makine teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, bilişim teknolojileri ve giyim üretim teknolojileri olmak üzere 6 alanda eğitim öğretim faaliyeti yürüttüklerini anlattı.

Akgül, öğrencilere eğitim sürecinde atölyelerde piyasanın ihtiyacı olan ürünleri de imal ettirerek, onların kalifiye eleman olarak yetişmesini sağladıklarını dile getirdi. Akgül, bu tür çalışmaların kurumlar arası iletişim ve dayanışmayı artırdığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz