Beyşehir'de Ağlar Sazanla Doldu

Yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılar göle açılıp sezonun ilk balıklarını avladı.

Yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılar göle açılıp sezonun ilk balıklarını avladı.

Geçimlerini Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlayarak sağlayan balıkçılar, avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte teknelerini göle indirip ağlarını sulara serdi.

Balıklarla dolan ağları toplayabilmek için sabahın erken saatlerinde tekrar göle açılan balıkçıların yüzü, yeni sezonun ilk balıklarının kasaları doldurmasıyla güldü.

Balıkçı Abdullah Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 17.00 itibariyle teknelerin göle açıldığını ve ağların atıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu sabah da ağlara vuran balıkların sahile getirildiğini dile getiren Kurt, "İri sazan balığı beklememize rağmen şu an tutulan balıklar orta büyüklükte. Bu konuda gelecekle ilgili ümitlerimiz yüksek" dedi.

Balıkçı Ali Özel ise yeni sezonun ilk gününün verim yönünden güzel geçtiğini belirterek, "Şu an göl eski seviyesini andırıyor. Gölün durumu iyi, gelecekten umutluyuz. Gölün şişmesi, eski günleri andırması güzel. Balık alanı da çok genişledi" diye konuştu.

Muhabir : Şeref Yaşar / Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: