Beyşehir'de Fetih Coşkusu

İstanbul'un Fethi'nin 559'uncu yıldönümü Konya'nın Beyşehir ilçesinde de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İstanbul'un Fethi'nin 559'uncu yıldönümü Konya'nın Beyşehir ilçesinde de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Memur-Sen Beyşehir İlçe Temsilciliği ve Beyşehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin müşterek olarak düzenlediği etkinlik, göl kenarındaki festival meydanında mehteran takımının gösterileri ile başladı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin, Memur-Sen Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Koç, Memur-Sen Beyşehir İlçe Temsilcisi Ertuğrul Koçer, BEYİMDER Başkanı İsmail Efe, SEYİMDER Başkanı Süleyman Koyuncu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programın konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Beyşehir Memur-Sen İlçe Temsilcisi Ertuğrul Koçer, milattan önce 340 yılından milattan sonra 1453 tarihine kadar kuşatılan İstanbul'un fethinin 21 yaşında genç bir padişah olan Fatih Sultan Mehmet Han'a 24'üncü kuşatmada nasip olduğunu belirterek, Peygamber Efendimiz'in, "Konstantiniye fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir" hadis-i şerifini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da yaptığı konuşmada, fetihin sadece İslam'ın bir mücadelesi olmaktan ibaret olmadığını belirterek, "Fetih zulüm altında inleyen köhnemiş Bizans'ın, ilmin, fennin, iyiliğin ve adaletin karşısında Fatih'in azmi karşısında yok oluşunun bir sonucudur" dedi. Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okundu. Fetih'le ilgili slayt gösterisinin ardından programın finalinde ise aynı zamanda Mavi Marmara gemisi aktivistlerinden olan usta sanatçı Ömer Karaoğlu sahne aldı. Karaoğlu, konserinde şehitlik türküsünün yanı sıra yeni albümünden eserlere de yer verdi ve katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz