Beyşehir'de Fırın, Kasap Ve Pastaneler Denetlendi

Beyşehir ilçesinde, ramazan ayı dolayısıyla fırın, kasap ve pastaneler ile toplu tüketim yapılan iş yerleri  denetlendi.

Beyşehir ilçesinde, ramazan ayı dolayısıyla fırın, kasap ve pastaneler ile toplu tüketim yapılan iş yerleri denetlendi. Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı ile birlikte bazı gıda ürünlerinin tüketiminde artış yaşanacağını göz önünde bulundurarak denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerin özellikle ekmek ve pide fırını, kasap, pastaneler ile toplu tüketim yerleri üzerinde yoğunlaştığını bildirdi. Amaçlarının Beyşehir halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Karşıyaka, bu konuda son derece titiz ve kararlı olduklarını belirtti. Beyşehirlilerin sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceklerini aktaran Karşıyaka, denetimlerde resmi kontrol görevlileri tarafından özellikle bina, işletme ve personel hijyeni ile ekipman, donanım gereklilikleri, hammadde kontrolü, depolama şartları gibi konular üzerinde de durduklarını kaydetti. Karşıyaka, yapılan denetimler esnasında olumsuzluk tesbit edilen işletmelere, ilgili gıda mevzuatı çerçevesinde eksikliğin giderilmesi için süre tanınarak yasal işlem uygulandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: