Beyşehir'de Vergi Haftası Kutlanıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 24. Vergi Haftası kutlanıyor.Haftanın başlaması sebebiyle Beyşehir Vergi Dairesi personeli Anıt Meydanı’nda...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 24. Vergi Haftası kutlanıyor.

Haftanın başlaması sebebiyle Beyşehir Vergi Dairesi personeli Anıt Meydanı’nda buluşarak, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Beyşehir Vergi Dairesi Müdürü Ekrem Çetinkaya ve beraberindeki bir grup çalışan daha sonra Beyşehir İlçe Kaymakamlığı ile bazı kamu kurumlarını ziyaret ederek kurum amirlerine vergi haftası kokartı taktı. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük'ü makamında ziyaret eden Ekrem Çetinkaya, Vergi Haftası’nın, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, verginin önemine ve kutsallığına dikkat çekti. Vergi almanın devletin devlet olmasının en önemli göstergelerinden birisi olduğunu ifade eden Başıbüyük, "Devlet vergi alabiliyorsa, egemenlik hakkını kullanabiliyor. Bu hakkı kurmuş demektir. Dolayısıyla vergi ülkenin egemenlik hakkı demek, bu hakkı kullanamaz duruma geldiğinde devlet, işte orada iflas başlamıştır. Ama bu hakkında nasıl uygulanması lazım; adil ve adaletli uygulanması lazım. Devletin az kazanandan az, çok kazanandan da çok vergi alması lazım" dedi.

Başıbüyük, vergi teşkilatı personelinin haftasını tebrik ederken, daha sonra bir çalışan tarafından haftaya özel kokart takıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: