Beyşehir’de Yıl Sonu Sergisi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu’nun yıl içerisinde açtığı kurslara...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu’nun yıl içerisinde açtığı kurslara katılan kursiyerlerin hazırladıkları eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Alagöz, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, sergilenen eserlerin bayan kursiyerlerin sadece bir bölümünün çalışmalarından oluşmakta olduğunu belirterek, “1 Ekim 2011 ile 1 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan çalışmaları yansıtmaktadır” dedi. Bu 8 aylık dönem içerisinde 292 kurs açtıklarını dile getiren Gündüz, bu kurslarda bin 892’si erkek, 3 bin 568’i bayan olmak üzere toplam 5 bin 460 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Çalışma anlayışları gereği köy, kasaba ve ilçe merkezinde yaşayan çocuk, kadın ve erkeklerin meslek edinme, kültür, sanat ve spor gibi dallarda ihtiyaç ve taleplerini gözeterek hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Gündüz, genel olarak bahçecilik, süt hayvancılığı, bilgisayar, muhasebe, ev tekstili, çini, ebru, takı, ahşap boyama, spor, müzik, folklor model uçak yapımı, iş makineleri, yabancı diller, yiyecek içecek hizmetleri, avcık, emlak danışmanlığı, okuma-yazma, sınavlara hazırlık gibi birçok dalda kurslar açtıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, halk eğitim merkezlerinin işlevinin önemine dikkat çekerek, toplumda eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun insanlar için mutlaka bir halk eğitim kursuna katılma ihtiyacının her zaman mevcut olduğunu söyledi. Başıbüyük, “Halk eğitim bir taraftan kültürel bir nitelik taşırken, diğer taraftan ekonomi odaklıdır. İnsanların sahip olduğu kültürel değerlerin, zeka ve becerileriyle birleştirilerek el emeği göz nuru eserler ortaya çıkarılmasını sağlar. Halk eğitim bir taraftan geleneksel değerlerimizi gün ışığına çıkartıp geliştirirken, öte yandan da teknolojinin gerektirdiği makineleri kullanma, ekonomide daha verimli olan insan profilini çıkarma anlamında günümüze kadar çok büyük faydalar icra etmişlerdir” dedi.

Kaymakam Başıbüyük, konuşmasının ardından kursiyerler adına bir kursiyere diplomasını verdi.

Törende daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı folklor kursuna katılan kursiyerlerin gösterileri büyük ilgiyle izlendi.

Tekvando gösterilerinin ardından yıl sonu sergisi Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu’nun birlikte kestiği kurdelenin ardından açıldı. Açışın ardından protokol mensupları ve davetliler sergiyi gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: