Beyşehir'den Kısa Kısa

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Jandarma tarafından kaçak olarak üretildiği iddia edilen 26 adet av tüfeği ele...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Jandarma tarafından kaçak olarak üretildiği iddia edilen 26 adet av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma 156 telefonuna gelen kaçak silah üretimi yapıldığına dair bir ihbarı değerlendiren Beyşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş timleri, ilçeye bağlı Üzümlü beldesinde bir silah atölyesine baskın düzenledi. Jandarma timleri tarafından yapılan aramada kaçak olarak üretildiği ileri sürülen 26 adet av tüfeğine el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Reklam
Reklam

ÇADIRDA BULDUKLARI İLACI İÇEN 2 ÇOCUK ZEHİRLENDİ

Beyşehir'de kaldıkları çadırda buldukları ilaçları içtiği ileri sürülen 2 kardeş zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çivril köyünde mevsimlik işçi olarak çalışan bir ailenin çadırında kalan F.Ö. (5) ve Ş.Ö. (6) adlı kardeşler, iddiaya göre buldukları ilaçları içtikten sonra rahatsızlandı. Ailesi tarafından zehirlenme şüphesiyle Beyşehir Devlet Hastanesi'ne götürülen iki kardeş, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

YEDİKLERİ MANTARDAN ZEHİRLENDİKLERİ İDDİASI

Beyşehir'de yedikleri mantardan zehirlendiklerini ileri süren 2 kişi hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çivril köyünde mantar yedikten sonra rahatsızlanan Adem G. ve Hüseyin Ş. zehirlenme şüphesiyle Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Acil serviste midesi yıkandıktan sonra bir süre müşahede altında tutulan ve taburcu edilen şahısların, sağlık görevlilerine yedikleri göbek mantarından zehirlendikleri yönünde bilgi verdikleri öğrenildi.

Reklam
Reklam

ADADA BALIK AVINA BİN 714 LİRA PARA CEZASI

Beyşehir Gölü'nde yasak olduğu halde adada avlandığı iddia edilen bir kişiye bin 714 liralık para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'nün Kurucuova beldesi yakınlarındaki Kızılada'da kamp yaparak avlanan kişilerin olduğu yönünde aldığı bir ihbarı değerlendiren Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'na bağlı Jandarma ekipleri adaya hareket etti. Konya'dan gelerek Kurucuova beldesinden şişme botla karşıdaki Kızılada'ya geçerek burada çadır kurup kamp yaptıklarını söyleyen 4 kişiden ada sahilinde olta ile avlandığı ileri sürülen 1'ine avlanmanın yasak olduğu milli park sahasında av yaparak su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle toplam bin 714 liralık idari para cezası uygulandı. Jandarma ekipleri ayrıca kurulan kamp çadırını söktürürken, şahısları botla karşıdaki karaya çıkararak adayı terk ettirdi.

Öte yandan, Jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Bekdemir beldesinde yaptıkları denetimde yasak olduğu halde sulama kanalında ağla avlandığı ileri sürülen 1 kişiyi yakaladı. Ağla avlanan avcıya su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle 840 liralık idari para cezası kesildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: