Beyşehirli Kadın Çiftçiye Altın Ödülü

Çanakkale’de 15 Haziran’da yapılacak Türkiye Birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanan Beyşehirli kadın çiftçi Ayşe Doğan,...

Çanakkale’de 15 Haziran’da yapılacak Türkiye Birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanan Beyşehirli kadın çiftçi Ayşe Doğan, Beyşehir Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği tarafından altınla ödüllendirildi.

Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen ödül törenine İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Faruk Aydın, Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Erdir, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dilek Dilsiz ve kadın çiftçi Ayşe Doğan katıldı. Beyşehir İlçe, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, 15 Haziran’da Çanakkale’de yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasında Konya olarak birincilik için uğraş vereceklerini belirterek, Ayşe Doğan’a güvendiklerini söyledi. Gösterdiği başarıdan ötürü çiftçi kuruluşlarının Ayşe Doğan’ı ödüllendirerek teşvik etmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Karşıyaka, “Gösterdikleri duyarlılıktan ötürü başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür teşvikler ileride diğer çiftçilerimizin de başarılı olmasını sağlayacaktır. Kadın çiftçimiz, halen tarım danışmanı ziraat mühendisimizin nezaretinde yarışmaya çok sıkı ve ciddi bir şekilde çalışıyor, inşallah bu çalışmalarının meyvesini Çanakkale’de alacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Erdir de, birlik olarak elde edilen bu başarıdan onur duyduklarını söyledi. Beyşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Faruk Aydın ise, Konya’ya bölge birinciliği kazandıran Ayşe Doğan’a başarısından dolayı teşekkür ederek, Çanakkale’deki yarışmada da birinciliği elde edeceğine inandığını belirtti. Akburun Köyü Tarım Danışmanı Dilek Dilsiz de, Ayşe Doğan’ın sürekli olarak tarım ve hayvancılıkla ilgilendiğini ifade ederek, “Emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık” dedi. Konuşmaların ardından Ayşe Doğan çeyrek altınla ödüllendirildi.

Öte yandan, bölge birincisi kadın çiftçi Ayşe Doğan, ödül töreninden sonra İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ve Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dilek Dilsiz ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Başıbüyük, Ayşe Doğan’ı tebrik ederek, “Buraya katılmak bile bir cesaretti. Takdir edilmeye değer diye düşünüyorum. Tarım İl Müdürümüz bile bu başarıya aşırı şekilde seviniyor. Ayşe kızımızı bu başarısından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: