Beytüşşebap Sokakları Savaş Alanına Döndü

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde izinsiz gösteri yapan kalabalığa polisin gazlı müdahalesi ile ortalık bir anda savaş...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde izinsiz gösteri yapan kalabalığa polisin gazlı müdahalesi ile ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polisin biber gazı kullandığı olayda, eylem yapanlar da polis ekiplerine taşlarla saldırdı.

Beytüşşebap ilçesi Laleş Yaylası'nda her yıl düzenlenen festivalin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasını protesto eden kalabalık ilçe merkezinde eylem yaptı. Yasaklamayı protesto eden kalabalığın izinsiz yaptığı eylemden vazgeçmesi için yapılan tüm uyarılar sonuç vermeyince, polis ekipleri tarafından biber gazlı müdahale gerçekleştirildi. Kato dağı eteklerinde bulunan Laleş Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak yapılan Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Şenlikleri festivalinin, 6 Temmuz'dan itibaren 3 gün boyunca sürmesi planlanıyordu. Bu yıl 8'incisi yapılacak festival hazırlıklarının valilik tarafından engellenmesinin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan Şırnak Valiliği’ne 29 Haziran'da gönderilen genelgede daha önce yapılan kuzu kırpma şenliklerinin kanuna aykırı yapıldığı genelgesi ile iptal edildi. Genelgede, "2009-2010 ve 2011 yıllarında yapılan Beytüşşebap Laleş Yaylası Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Şenlikleri etkinliklerinde kanunlara aykırı davranılmıştır. Dolayısıyla son 3 yıllık uygulamaya bakıldığında, bu şenliklerin 2911 sayılı kanunun istisnalarından istifade etme hakkını kaybettiği değerlendirilmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

Kato Dağı eteklerinde yarın başlaması planlanan festivalin yasaklanmasını protesto etmek için ilçe merkezinde toplanan kalabalık izinsiz yürüyüş yaptı. Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel’in de aralarında bulunduğu kalabalık yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Polisin biber gazı kullandığı kalabalık da polis ekiplerine taşlarla saldırdı. Bir anda savaş alanına dönen ilçede olaylar devam ediyor. Polis ekiplerinin yetersiz kaldığı bazı bölgelere asker takviyesi de yapıldı. İlçe merkezinin değişik bölgelerinde olaylar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz