Beytüşşebap'daki incelemeler tamamlandı

Diyarbakır (AA)- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki incelemelerini tamamladı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Adana Milletvekili Hulusi Güvel ile Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner'den oluşan CHP heyetinin terör örgütü PKK'nın katliam yaptığı Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde incelemelerini tamamladığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Köylüler öncelikle sorunlarının yoksulluk, işsizlik, terör ve eğitimde eşitsizlik gibi temel sorunlar olduğuna dikkat çekerek, bu sorunların çözülmesi için özel çaba harcanmasını, bunu ancak CHP'nin başarabildiğini söylediler. Köylüler, CHP heyetinden kendilerine, bölge insanıyla sorunlarına sahip çıkılmasını ve bu sorunları TBMM'de dile getirmesini istediler. CHP milletvekilleri de köylülerin sorunlarına katkıda bulunmak için anamuhalefet olarak her tür girişimde bulunacaklarını, ancak tüm sorunların CHP iktidarında çözülebileceğini hatırlattılar."

Açıklamada, heyetin daha sonra Elazığ'a buradan da Tunceli'nin Hozat ilçesine geçerek incelemelerde bulunacağı kaydedildi.