Beytüşşebap’ta Beyaz Esaret

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dört günden bu yana devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken,...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dört günden bu yana devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçe merkezinde kar kalınlığının yer yer 3 metreyi geçtiği belirtildi.

Beytüşşebap’ta dört gündür etkisini gösteren kar yağışı hayatı felç etti. İlçe merkezinde kar kalınlığı 3, yüksek kesimlerde ise 4 metreyi buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar hafta sonuna kadar tatil edilirken, ilçeye 2 gündür elektrik verilemiyor. İlçe Devlet Hastanesi 112 acil servis görevlileri hastalara müdahale etmekte zorlanırken, Şırnak merkezden takviye ekibin geldiği kaydedildi. Karayolları ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu açılan Şırnak-Beytüşşebap karayolu, yoğun kar yağışı ve çığ nedeniyle tekrar kapandı. Özel İdare ekipleri, dünden beri kaplı olan Şırnak-Beytüşşebap karayolunu açmak için çalışmalara devam ediyor. İlçe Belediye ekiplerinin çalışmalarda yetersiz kalması nedeniyle, Özel İdare ekipleri ilçe merkezinde yol temizleme çalışmalarına yardım ediyor. Araç sahipleri araçlarını park halinde bırakarak trafiğe çıkmazken, şehirlerarası yolcu taşıyan araçların ise 4 gündür trafiğe çıkamadığı bildirildi. İlçeye bağlı bütün köy yollarının kapandığı belirtilirken, esnaf ise bu durumdan dolayı iş yapamamaktan şikayetçi.

Reklam
Reklam

TEK KATLI EVLER KAR ALTINDA KALDI

İlçe merkezindeki yoğun birikintiler nedeniyle tek katlı bir çok ev kar altında kaldı. Binaların birinci katları tamamen kar altında kalırken, vatandaşlar evlerinin önündeki karları temizlemek için seferber oldu. Vatandaşlar, bütün çağrılarına rağmen yetkililerden hala bir yanıt alamadıklarını söyledi. İş makinelerinin kısıtlı olduğunu belirten vatandaşlar, bütün köy yollarının kapalı olduğunu, hastaların zor şartlar altında tedavi edildiğini belirtti. İlçe sakinleri yetkililerden iş makinesi temini için yardım istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: