Beytüşşebap’ta Beyaz Esaret

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir haftadır etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçeye 8 günden...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir haftadır etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçeye 8 günden bu yana elektrik verilemediği belirtildi.

Beytüşşebap’ta yoğun kar yağışının ardından biriken kar yığınları hayatı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezi ve bağlı köylerin tümüne 8 gündür elektrik verilmezken, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkileri, çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, bir hafta sonra ancak ilçeye elektrik verebileceklerini belirtti. İlçede biriken kar nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, vatandaşlar evlerinin üzerindeki kar birikintilerini temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Vatandaşlar yetkililere seslenerek ilçeye sahip çıkılmasını istedi. Vatandaşlar, “Elektrik, yol sorunu yaşamaktayız. 10 gündür öğrenciler eğitim görmüyor. Hastalarımızı belediye kepçelerinin üzerinde hastaneye götürebiliyoruz. Psikolojimiz bozuldu. 10 gündür yolar kapalı, şebeke yok, karayoları geliyor ilçe sınırlarına girmiyor. Lütfen sesimizi duyun” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yanda Beytüşşebap Özel İdare karla mücadele ekiplerinin, köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

(EB-YRT-AKK-Y)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: