Beytüşşebap'taki Terör Saldırısı

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Uzun, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Uzun, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, hainlerin kirli emellerine asla ulaşamayacaklarını belirtti.

Terörün son dönemde iyice artmaya başladığını, gelinen noktanın maalesef terörle mücadelede yetersiz kalındığının göstergesi olduğunu savunan Uzun, şunları kaydetti:

"Gün geçmiyor yüreklerimize yeni bir acı, ocaklarımıza yeni bir ateş düşmesin. Bu terörist saldırıları gerçekleştirenler, Kürt kardeşlerimizin haklarını savunuyor olamazlar. Terör örgütü, ipi dış güçlerin elinde olan bir kukladır. Bu saldırılardaki amacı da milletimiz arasına nifak tohumları ekmek, kardeş kavgası çıkarmaktır. Ancak daha önceki olaylarda olduğu gibi milletimizin tarihi tecrübesi ve engin sağduyusu ile bu karanlık amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ancak bugüne kadar terörle mücadele adı altında yürütülen çalışmaların yetersiz kaldığı da açıkça görülmektedir. Maalesef, yıllardır söylediğimiz gibi yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Terör, bu milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Açıkça söylüyoruz ki, çözümde buluşamayanlar cenazede buluşmaya devam edeceklerdir. Türkiye, stratejik müttefiklerini gözden geçirmelidir. Terörü destekleyen güçler ve ülkeler açıkça deşifre edilmeli ve bu ülkelerle olan ilişkiler ciddi şekilde gözden geçirilmelidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: