Beytüşşebap'taki Terörist Saldırı

CHP İl Başkanı Ünal Baykan ve MHP İl Başkanı Hakan Er, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terörist saldırıyla ilgili olarak kınama ve

CHP İl Başkanı Ünal Baykan ve MHP İl Başkanı Hakan Er, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terörist saldırıyla ilgili olarak kınama ve baş sağlığı mesajı yayımladı.

Ünal, mesajında, 10 şehit ve onlarca yaralının olduğunu, anaların ağladığını, sorunu çözme yükümlülüğü taşıyanların ise konuyu hafife aldıklarını belirterek, sorunun çözüm yeri olan TBMM'nin ise hala tatilde olduğunu söyledi.

Taziye mesajını kaleme aldığında içinin yandığını, şehit ve şehit ailelerinden utandığını belirten Ünal, "Başta hükümet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları, çatışma yerine göreve davet ediyorum. Bütün bu hain saldırıları şiddet ve lanetle kınıyor, şehitlerimizin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MHP İl Başkanı Hakan Er de saldırıyı kınadı.

Er, mesajında, teröre karşı milli bir duruş sergilenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Gün geçmiyor ki her gün bir şehit haberi gelmesin. Gün geçmiyor ki acı haberler yüreğimizi dağlamasın. Evet ortada büyük bir sorun var. Fakat böyle acılı günlerde çözüme bir adım daha yaklaşmamız gerek. Sorunun adı hükümetin tespit ettiğini sandığı 'Kürt sorunu' değil, başlı başına bir terör sorunudur. Eğer bakış açımız bu eksende olmazsa, teşhisi doğru koyamazsak nice vatan evlatları şehit olmaya devam edecektir. Bugün vereceğimiz her türlü mücadele birlik ekseninde yürütülmesi gerekir."

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: